Ahmet ACAR/KAŞ(Antalya), () - TÜRKİYE Vodafone Vakfı tarafından 2008 yılında yaşama geçirilen 'Düşler Akademisi' projesi kapsamında engellilere eğitim verilecek 'Kaş Düşler Akademisi' törenle açıldı.
Çukurbağ Mahallesi'ndeki Kaş Düşler Akademisi'nin açılışına, Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Erdem Ergül, Kaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Alternatif Yaşam Derneği Başkanı Ercan Tutal ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı İstanbul Ofisi Yöneticisi Hansın Doğan katıldı.
Çukurbağ İlkokulu'nun eski binalarının restore edilerek kurulan Kaş Düşler Akademisi, 21 bin metrekarelik alana sahip. 70 yıllık binaları, doğal dokusu bozulmadan restore edildi. Yaklaşık 3 milyon TL'ye mal olan akademinin içinde 80 kişilik yatakhane, kütüphane, yemekhane, bisiklet ve spor alanları, müzik odası, teknoloji odası, müze, galeri ve toplantı salonu bulunuyor.
SPOR VE SANAT EĞİTİMİ
Türkiye Vodafone Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Örgütü ve Alternatif Yaşam Derneği'nin katkısıyla yapılan akademide, yıllık yaklaşık 1000 engelliye eğitim verilecek. Gönüllü eğitimciler tarafından uygulanacak eğitim, sanat ve spor programlarıyla engelli bireylerin sosyal hayata entegrasyonu sağlanacak, yaşam kaliteleri artırılacak. Akademide eğitim gören engelli bireyler, kollarına takılacak birer saatle alan içinde izlenebilecek, gerektiğinde telefonla görüşülecek. Alan, hava durumuna bağlı olarak otomatik sulanacak. Doğanın içinde güvenli şekilde eğitim alacak engelliler, yaşama dahil olacak.
ENGELLİLERİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKACAK
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt, Vodafone olarak Türkiye'de, teknoloji, hizmet ve sosyal alanda hizmet verdiklerini söyledi. Kaş Düşler Akademisi'nin, Türkiye'nin geleceği için yaşama geçirdikleri bir spor, kültür ve sanat projesi olduğunu anlatan Öğüt, "Burada engelleri kaldırıyoruz. Hayalleri gerçekleştiriyoruz" dedi.
Alternatif Yaşam Derneği Başkanı Ercan Tutal da ise "Türkiye'de ve dünyada uyuyan bir dev var. Bu devin adı engelliler. Düşler Akademisi, bu devin önündeki engelleri kaldırmak için, engellilere engelsiz bir yaşam sunmak için açıldı" dedi.
Kaş Kaymakamı Selami Kapankaya da Atatürk'ün 'Eğitimde feda edilecek hiçbir fert yoktur' sözlerini hatırlatarak, "Bu merkezde, eğitimde feda edilmiş engellilere eğitimi verilecek" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Kaş Düşler Akademisi'nin açılışı gerçekleştirildi.

(FOTOĞRAFLI)