Özgür ARSLAN /İSTANBUL,() Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, STAR Rafinerisi Finansman Anlaşması imza töreninin ardından soruları yanıtladı.
HES protestolarına müdahale edilmesiyle ilgili soruya Bakan Yıldız, "HES'lerle alakalı, çevre gerekçesiyle protesto eden iyi niyetli
vatandaşlarımıza, yaşlı teyzemize yapılanın doğru olmadığını söylemem lazım. Protesto başka, ona uygulanan şiddet başkadır. Herkes fikirlerini herhangi bir şiddete dönüştürmeksizin söyleyebilecektir. Bizim amacımız kömür, su ve enerji kaynaklarıyla alakalı yerli üretimin olmasına gayret ediyoruz. Yerli üretimlerin de yeşili koruyarak, yeşile rağmen değil, yeşille beraber üretilmesini istiyoruz. Enerji sektörü olarak çevreyle beraber projelerin gerçekleşebileceğine inanıyoruz ama karşılıklı anlayışın, birbirimizi anlamanın, yerli kaynaklardan üreteceğimiz elektriğin de önemini söylemem lazım" yanıtını verdi.
Yağışlarla ilgili bir soruya da yanıt veren Bakan Yıldız, "Yağış olduğu kadar bu rakamlar artacaktır ama suyumuzla ilgili enerji arz güvenliğiyle alakalı, elektrik üretimiyle ilgili herhangi bir sıkıntımız yoktur. Sudan elde edilecek elektriğin oranıyla diğer enerji kaynaklarından elde edileceklerin oranlarında değişme olacaktır. Özellikle ocak, şubat ayında yağan kar miktarının çok az olduğunu gördük. Şu andaki ani yağışların elektrik üretimi için çok büyük katkı vermediğini söylemem lazım. Sürekli ve sürdürülebilir yağışlar katkı koyuyor. Barajların doluluk oranlarının ise geçen yılın rakamlarıyla aynı olmadığını görüyoruz" diye konuştu.
Gerek suyun gerekse elektriğin tasarruflu kullanılmasını öneren Yıldız, bunun enerji sıkıntısının olduğu anlamına gelmediğini belirtti
 OA(FOTOĞRAF)