TOPLUMSAL Ekonomik Araştırmalar Merkezi Derneği (TEAMDER), Antalya'nın öncelikli sorunlarını ortaya koydu. TEAMDER'e göre en önemlileri ulaşım, Kaleiçi ve çevresel sorunlar.
Antalya'da bir dönem emniyet müdürlüğü görevinde bulunan Ali Yılmaz'ın başkanlık ettiği TEAMDER, Antalya'nın sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koydu. Ali Yılmaz, "En başta ulaşım, Kaleiçi ve çevresel sorunlar gibi görülüyor ya da onlar dillendiriliyor. Özellikle ulaşım ve Kaleiçi ile ilgili başta STK'lar olmak üzere birçok yetkili, ilgili, görüş bildiriyor. Demek ki çözülmesi gerekli konular. Biz de bu konuyla ilgili çalışmalara başladık. Zaten çalışma kurullarımızı bu konulara göre belirledik. Yapılan araştırmalar neticesinde çıkacak sonuçlara göre projeler üretilecek. Biz sadece kendi ürettiğimiz projeyi gerçekleştirmeyi değil, başka kuruluşlar tarafından yapılmış projelere de ortak olmak istiyoruz. Diğer STK'ları da kendi projelerimize ortak edeceğiz. Önemli olan burada benden ziyade biz mantığıdır. Ortak akıldıR" diye konuştu.
'Antalya'nın sorunları ve çözüm önerileri bunlardır' diye açıklamaktan ziyade, konu üzerinde bilimsel çalışmalar yapıldıktan sonra konuşmanın doğru olduğuna işaret eden Ali Yılmaz, "Biz hayallerimizi değil, yaptığımız çalışmaları anlatmayı tercih ederiz. Önümüzdeki süreçte, yaptığımız bilimsel çalışmaların neticesine göre, kent sorunlarıyla ilgili öncelikli sorunları tespit edecek ve bu sorunlara göre de projelerimizi gerçekleştireceğiz" dedi. (FOTOĞRAFLI)