Emre BAYLAN/ANTALYA, () - ANTALYA'da belediye başkan adayları 30 Mart için yarışa ısındıkça şehrin an arterlerinde, dört yol ağızlarındaki dükkan ve binalar seçim merkezine dönüyor. Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, "Yeni işyeri açmak isteyenler için sıkıntı yok. Antalya'da yeterince boş dükkan, bina var" dedi.
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel, seçim karargahını Gazi Bulvarı üzerinde il başkanlığının hemen yanında oluşturdu. MHP adayı Kemal Çelik ise Kepez'de Yıldırım Beyazıt Caddesi ve Sakarya Bulvarı'nın kesiştiği noktada merkez seçim ofisini oluşturdu.
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın seçim çalışmaları ise Anafartalar Caddesi'nde CHP il başkanlığının hemen karşısında 2009 seçimlerinde de kullandığı binadan yürütülecek. CHP, buranın yanı sıra, Konyaaltı'nda Atatürk Bulvarı üzerinde bir apartmanını iki katlı dükkan katını da seçim çalışmalarının merkezi olarak kullanacak.
CHP, AK Parti ve MHP'de ilçe belediye başkan adaylarının da yarışa ısınmasıyla merkezdeki seçim ofisi sayısı artacak. AK Parti, Muratpaşa adayı Cihan Bulut'la 56 mahallesi bulunan ilçede 20 aynı noktada seçim bürosu oluşturacak. Muratpaşa ve Konyaaltı adaylarını henüz ilan etmeyen CHP ve MHP'de bu nedenle bekleyiş sürürken, MHP'nin Kepez adayı Murat Dinç ve CHP adayı Erdal Öner Sakarya Bulvarı'nda seçim ofislerini kurdu.
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı Şeref Sağlam, yerel seçimde ister belediye başkanı ister belediye meclis üyesi adayı olsun, merkezi konumda ve özellikle köşe başında bulunan dükkan ve binaları kiralamaya çalıştığını söyledi. 30 Mart sabahı boşaltılacak seçim koordinasyon merkezlerinde kiraların yüzde 50 daha fazla olmasının doğal olduğunu kaydeden Oda Başkanı Sağlam, "Fakat genelde adaylar tarafından oluşturulan seçim koordinasyon bürolarında ya yakın eş dosta ait ya da bir partiliye ait mülkler kullanılıyor. Bu nedenle adaylar çok ciddi bir kira yükü altına girmiyor" diye konuştu. Şeref Sağlam, yerel seçim sürecinde Antalya'da yeni işyeri açmak isteyenler için dükkan bulmanın sorun olmayacağını söyledi. Sağlam, "Antalya'da çok boş dükkan, daire var. Sıkıntı çıkmaz" dedi. (FOTOĞRAFSIZ)