MANİSA Altı Nokta Körler Derneği üyesi, Kısa Kulvar Yüzme Türkiye Şampiyonu, terör gazisi 40 yaşındaki Selami Pazar, Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçmek için kolları sıvadı.
Manisa Altı Nokta Körler Derneği bünyesinde kurulan spor kulübünün de üyesi olan Gazi Selami Pazar, Celal Bayar Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Öğrencisi 24 yaşındaki görme engelli Tuğba Kurtulan’la, Adıyaman’da 25-27 Ekim tarihlerinde düzenlenen 'Kısa Kulvar Yüzme Türkiye Şampiyonası’nda Manisa’ya Türkiye şampiyonluğu kazandırdı. Selami Pazar ayrıca, aynı şampiyonada 200 metre serbestte Türkiye 1’incisi, 100 metre serbestte 3’üncü, 50 metre serbestte de 4’üncü oldu. Tuğba Kurtulan da 100 ve 200 metre sırtta 1’incilik elde etti.
Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde, 1993 yılında, askerlik görevini yaptığı sırada teröristlerin roketatarlı saldırısında iki gözünü kaybeden Selami Pazar, şimdi de antrenörü Barkın Yelkenci’yle, Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçen ilk görme engelli sporcu olmak için çalıştığını söyledi. Pazar, “Haziran ayında Çanakkale Boğazı’nı yüzerek geçersem en büyük hayalim gerçekleşmiş olacak” dedi.