SAMSUN’da 15 yıldan bu yana ayakkabı boyacısı, 47 yaşındaki Murat Görgülü, özel olarak yaptırdığı 2 metre 2 santim uzunluğundaki boya sandığı il tüm dikkatleri üzerine çekti. Sandığın 2 bin 200 liraya mal olduğunu belirten Görgülü, "Böyle bir sandık benim en büyük hayalimdi. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum" dedi.
Samsun'un merkez İlkadım İlçesi Fevzi Çakmak Mahallesi'nde ayakkabı boyacılığı yapan Murat Görgülü, sahibi olduğu boya sandığı ile dikkatleri üzerine çekti. 15 yıldan bu yana ayakkabı boyacılığı yapan Görgülü’nün Gaziantep’te özel olarak yaptırdığı 2 metre 2 santim uzunluğundaki boya sandığı görenleri şaşırttı. Hep büyük bir boya sandığı sahibi olmayı hayal ettiğini söyleyen Murat Görgülü, sandığı yaptırabilmek için 2 kez Gaziantep’e gittiğini söyledi.
Sandığın yapımının 25 gün sürdüğünü ifade eden Murat Görgülü, "Sandığı aldıktan sonra yaşadığım mutluluğun tarifini yapmam mümkün değil" diye konuştu. Yeni sandıkla çalışmaya başladıktan sonra işlerinin de arttığını ifade eden Murat Görgülü, "Bu sandık Türkiye’deki en büyük boya sandıkları arasında yer alıyor. Uzunluğu 2 metre 2 santim, genişliği 25 santim, yüksekliği 76 santim ve ağırlığı da 48 kilo. Üzerinde boya koymak için 100 adet şişe bulunuyor" dedi.