ELEKTRİK Mühendisleri Odası (EMO) Antalya Şubesi'nin 11. Olağan Genel Kurulu, cumartesi günü yapılacak. Mevcut başkan İlhan Metin ile Cemal Kafa'nın başkanlık için aday olduğu seçimde, üyeler pazar günü oy kullanacak.

Oda binasında gerçekleşecek genel kurulda, cumartesi günü yönetim kurulu faaliyetlerini anlatacak. Pazar günü de 1526 üyenin saat 09.00'dan itibaren oy kullanacağı seçimde mevcut başkan İlhan Metin ile Cemal Kafa başkanlık için yarışacak. Seçimde üyelerin son sözü söyleyeceğini ifade eden İlhan Metin, “Demokrasi adına çift liste seçim yapılması iyidir. Demokratik yarışta üyelerimizle bize yakışır olgunlukta kurul yapacağız. Ekibimle bir dönem daha devam etme kararı aldım. İyi işler yaptığımızı düşünüyorum, üyelerimiz takdir edecektir" diye konuştu.

Metin, hükümet tarafından mimar ile mühendislerin yetki alanının daraltıldığı bir sürecin yaşandığını anlattı. Yeniden başkan seçilmesi halinde serbest ve kamuda çalışan meslektaşlarının faaliyet alanının gelişmesi için çalışmalar yapacağını aktaran Metin, EMO olarak enerji dağıtım, iletim ve üretiminin de kamu tarafından yapılması gerekliliğini aktardı. Antalya'da da enerji dağıtımında özelleştirme yapıldığına değinen Metin, uzun süren enerji kesintisi gibi sorunların giderilmesi için mücadele edeceklerini belirtti. (FOTOSUZ)