Tolga YILDIRIM/ANTALYA, () - EMNİYET-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, sendikal faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle 6 polisin meslekten ihraç edilmesine tepki göstererek, "Devleti dolandırdıkları iddia edilen bakan çocuklarının tahliye edildiği gün, haklarını savundukları için meslektaşlarımızın meslekten ihraç edilmesi karşısında sessiz kalmayacağız" dedi.
Tüm Çalışan Emniyet Hizmetleri Sınıfı ve Emniyet Teşkilatında Çalışan Diğer Tüm Hizmet Sınıflarına Dahil Personel Sendikası (Emniyet-Sen) Genel Başkanı Faruk Sezer, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sendikanın Manisa il yönetimi, Denizli temsilcisi ve genel başkan yardımcısı dahil olmak üzere 6 kişinin meslekten men edildiğini söyledi. Söz konusu polislerin ihraç kararının bugün geldiği belirtildi.
17 SENDİKALI POLİSE MESLEKTEN MEN
Sendikal faaliyetlerde bulundukları için meslektaşlarının ihraç edildiğini ve bu kararın hukuk dışı olduğunu dile getiren Sezer, bugüne kadar sendikalı oldukları gerekçesiyle kendisi dahil 17 meslektaşının polislikten men edildiğini söyledi. Emniyet teşkilatının 'paralelci, sağcı, solcu' gibi söylemlerle ayrıştırılmasına tahammüllerinin kalmadığını ifade eden Sezer, "Bu ihraçlar teşkilatımızın hak arama mücadelesini kesmeyecek" dedi.
'PARALEL YAPI BİTMEDİ Mİ?'
Sezer, "Devleti dolandırdıkları iddia edilen bakan çocuklarının tahliye edildiği gün, haklarını savundukları için meslektaşlarımızın meslekten ihraç edilmesi karşısında sessiz kalmayacağız. İhraç kararını lanetliyoruz. Bundan önceki ihraçlar için bize 'Sizi ihraç edenler paralel yapı' diyorlardı. Hala paralel yapı bitmedi mi?"

TY(SU/CK)