SİVAS Emniyet Müdürlüğü tarafından sürücülere emniyet kemeri takma alışkanlığı kazandırılması amacıyla yaklaşık 9 ay önce başlatılan 'Kendimi seviyorum, emniyet kemerimi takıyorum' kampanyası kapsamında emniyet kemeri takan 200 sürücüye çeşitli hediyeler verildi.
Sivas Emniyet Müdürlüğü, 01 Haziran-15 Temmuz 2013 tarihleri arasında yaptığı trafik denetimlerinde 20 bin araç sürücüsüne kuponlu broşür dağıttı. Kampanyaya katılan sürücüler broşürlerlerin altındaki kuponları doldurarak trafik ekiplerine teslim etti. Emniyet kemeri takma oranının artırılması amacıyla yapılan çalışma kapsamında, 6 ay boyunca trafik cezası yemeyen 5 bin 272 sürücü çekilişe katılma hakkı kazandı. Bu kişiler arasından kura çekilerek seçilen 200 sürücü için bugün Atatürk Kültür Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. Törene Sivas Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Sivas Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay katıldı.
'ÖLÜM ORANLARI DÜŞTÜ'
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ertuğrul, 2013 yılında Türkiye'de 336 bin 518 kaza meydana geldiğini belirterek bu kazalarda 2 bin 402 kişinin öldüğünü, 223 bin 980 kişinin ise yaralandığını ifade etti. Kampanya öncesinde Sivas'taki emniyet kemeri kullanma oranının yüzde 38.5 olduğunu belirten Ertuğrul, kampanya sonrasında bu rakamın 58.5'a çıktığını söyledi. Ayrıca ölüm oranlarında yüzde 19'luk, yaralanmalı kazalarda ise yüzde 37'lik bir düşüş yaşandığı ifade edildi. Daha sonra Vali Yardımcısı Mustafa Aydın ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Kızılay emniyet kemeri takmanın önemine değindi. Programda Muzaffer Sarısözen Türk Halk Müziği Topluluğu, kendilerine ait 'Şoför' adlı şarkıyı seslendirdi. Sonrasında ise emniyet kemeri takan 200 kişiye çocuk koltuğu, oto temizlik seti, ilkyardım çantası ve yangın tüpü gibi çeşitli hediyeler verildi.