TOKAT'ın Niksar İlçesi'nde şehit polis memuru Murat Seçkin'in ailesi, oturdukları binanın, yakında bulunan ve depreme dayanıksız raporu verilen İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yıkılması sırasında zarar gördüğünü iddia etti. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri, binada incelemede bulunarak çürük raporu verdi. İncelemede binanın yapımından kaynaklanan sorun bulunduğu belirtildi.
Tunceli'de 1995 yılında çıkan çatışmada şehit olan özel harekatçı polis memuru Murat Seçkin'in Niksar'da yaşayan eşi Seher Seçkin için 1997 yılında ilçe merkezi Bağlar Mahallesi'ne 4 katlı bina yapıldı. Şehidin kayınpederi Dursun Sönmez tarafından temin edilen arsaya, dönemin görevli polis memurları ve ailenin katkısıyla yapılan binanın dördüncü katında şehidin eşi Seher Seçkin ile kızı 17 yaşındaki Şeyda Gül Seçkin yaşarken diğer katlar ise kiraya verildi.
ZARAR GÖRDÜ İDDİASI
Ancak birinci derece deprem kuşağında bulunan ilçede kentsel dönüşüm projesi başlatıldı. Proje kapsamında ailenin yaşadığı binanın ön tarafında bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası, geçen Eylül ayında yıkıldı. Yüklenici firma tarafından binanın yıkımı sırasında iddiaya göre, şehit ailesinin yaşadığı bina zarar gördü. Ardından 2 ay sonra Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri şehit ailesinin yaşadığı binada incelemede bulunarak çürük raporu verdi. Aile diğer binanın yıkımı sırasında binalarının zarar gördüğünü iddia etmesine rağmen, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede bu nedenle bir hasar oluşmadığı tespit edilerek, binanın yapımından kaynaklanan sorun bulunduğunu ileri sürdü.
'EVDE DURAMIYORLAR'
Damadının 1995 yılında şehit düştüğünü söyleyen Dursun Sönmez, dönemin özel harekat polisleri tarafından yapılan yardım ve kendi imkanları ile kendisinin tahsis ettiği alana 4 katlı binanın yapıldığını söyledi. İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün yıkılışı sonrası, kızının oturduğu binaya çürük raporu verildiğini söyleyen Dursun Sönmez, "Bu zamana kadar bu bina çürük değildi de bu bina niye şimdi çürük. Yazık günah değil mi bu çocuklara? Çok büyük zarar gördüler, korkuyorlar şu anda binada. Tedirginlik durumdalar, aile evde duramıyor" dedi.
Sönmez, çürük raporu verilen binanın yıkılıp yeniden kendilerinin yaptırma güçlerinin bulunmadığı öne sürdü. Şehidin eşi Seher Seçkin ise konuyla ilgili görüşmek istemediğini belirtti.
BAŞVURU YAPTILAR
Evlerinin zarar gördüğü iddiasında bulunan şehidin eşi Seher Seçkin, Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) başvurdu. Bunun üzerinde Tokat Valiliği, durumun incelenmesi için Niksar Kaymakamlığına ailenin şikâyetini bildirdi. İlçe Kaymakamlığı tarafından açılan soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.