KÜTAHYA'nın Emet İlçesi'ne bağlı Uzunçam Köyü yakınlarında dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alındı. Belirlemelere göre 40 hektarlık alanın yandığı belirtildi.
Emet İlçesi Uzunçam Köyü yakınlarında dün saat 15.30 sıralarında bilinmeyen nedenle  çıkan orman yangını bu sabaha karşı kontrol altına alınabildi. Yangına, Emet İlçesi orman ve belediye yangın ekiplerinin yanı sıra Hisarcık, Tavşanlı, Gediz, Simav, Kütahya, Uşak ve Manisa'dan gelen orman ekipleri, 30 arazöz, 2 helikopter ve 1 uçak ile çok sayıda iş makinaları ile müdahele etti. Rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangında havadan ve karadan söndürme çalışmalarına çok sayıda kişi de katıldı. Müdahale sırasında dumandan etkilenen personele ilk müdahaleleri olay yerinde yapıldı. Havanın kararması ile havadan müdahele yapılamayan yangın, gecede devam etti. Rüzgar sebebiyle Kontrol altına alınmakta zorlanılan yangın bu sabah saatlerinde kontrol altına alınabildi.
Emet Kaymakamı Ahmet Gazi Kaya, yangının ilk çıkış anından itibaren gelişmeleri olay yerinde takip ederken, toplamda 40 hektarlık alanın zarar gördüğü belirtildi.
Yangından etkilenen arazi ve çevresinde soğutma çalışmaları devam ediyor.

FOTOĞRAFLI