Yaşar ANTER/SOMA (Manisa), () - MANİSA'nın Soma İlçesi'ndeki facianın yaşandığı madende yaşamını yitiren 45 yaşındaki Abdullah Sivri, Evciler Mahallesi'nda gözyaşları içinde toprağa verildi.
Emekli olduktan sonra da madende çalışan evli ve bir çocuk babası Abdullah Sivri'nin, bugün Kırkağaç'taki soğuk hava deposundan yakınları tarafından teslim alınan cenazesi bir süre önce mahalleye dönüştürülen Evciler Köyü'ndeki evine götürüldü. Mahallenin meydanındaki evinin önünde düzenlenen cenaze törenine Sivri'nin eşi 40 yaşındaki Serpil ve kızı 22 yaşındaki Kübra Sivri ile yakınları ve madenci arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.
Gözyaşlarının sel olduğu cenazede, madende yaşamını yitiren Sivri'nin evinin alt katındaki depodaki yuvalarından yavrularının düşmemesi için tahta parçaları çakarak korumaya aldığı 20 kadar kırlangıç, cenaze boyunca havada uçuştu. Güçlükle ayakta durabilen Serpil Sivri, kırlangıçların da eşini uğurladığını belirterek, "Abdullah, maden ocağından en son çıkartılan kişiydi. Uzun süren kimlik tespitnin ardından cenazesini toprağa verebilmek için aldık. Acımız, büyük. Her yıl evin altına yuva yapan kırlangıç yavrularının düşmemesi için yuvalarının altına tahta parçası çakıp, üzerine kutular koyarak koruyan eşimi uğurlamak için cenaze boyunca havada uçup durdu" dedi.
Kılınan namazın ardından Sivri'nin cenazesi, omuzlarda taşınarak götürüldüğü Evciler Mezarlığı'nda toprağa verildi.

YA(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)