TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) önünde Emeklilikte Yaşa Takılanlar Platformu üyeleri emeklilikte yaşa takılanların haklarının geri verilmesini talep etti.

TBMM Dikmen kapısında toplanan üyeler, emeklilikte yaşa takılanların haklarını geri verilmesi için eylem düzenledi. Grup adına basın açıklaması yapılırken CHP İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP'li vekillerde meclis önüne gelerek eyleme destek verdi.

Grup adına yapılan açıklamada,öBurada toplanmamızın erken emeklilikle hiçbir ilgisi yok. Mücadelemiz elimizden alınan emeklilik hakkımız içindir. Geçmiş zamanda, kazanılan hakların geri alınamayacağını düşünüyorduk. Süreç içerisinde kademeler getirelerek bizlerin emeklilik süreleri ötelenmiştir.ötelenen süreler kişilerin yaşlarına göre düzenlenerek büyük bir hak mağduriyeti oluşturulmuştur. Aslında yaş haddi getirilerek sıra hakkımız gasp edilmiştir.ö denildi. Yapılan açıklamanın ardından, üyeler ellerindeki kırmızı kartları temsili olarak getirdikleri seçim sandığına attı.

Meclis önünde yapılan eylemi sonlandırarak, CHP grup toplantısına katılmak isteyen protestocular polis engeliyle karşılaştı. CHP'li Vekiller ile birlikte hareket eden Emeklilikte yaşa takılanlar platformu üyelerinin grup toplantısına katılmak için meclise girmeleri polis tarafından engellendi. CHP'li vekiller ile emniyet güçleri arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder araya girerek TBMM Grup amiri Salim Uslu ile telefonla görüştü. Uzun bir bekleyişin ardından platform üyeleri meclise giriş yaptı.