DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Tüm Emekliler Sendikası'na (Emekli-Sen) üye emekliler yaptıkları basın açıklamasıyla maaş zamlarını protesto etti.
DİSK Antalya Temsilciliği'nde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen, iktidarın emeklileri mağdur eden ekonomik ve sosyal uygulamalarının bütün çıplaklığıyla göz önünde olduğunu söyledi. 2014 ve 2015 yılları için hükümet ile kamu çalışanları adına en çok üyeye sahip konfederasyon olan Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşme gereği; memur emeklilerine 2014 yılının tamamı için brüt 175 lira aylık artışı verilmesinin sağlandığını aktaran Özgen, "Ancak bu 175 TL emekli aylıklarına 143 TL olarak yansımaktadır. Bu rakam seyyanen büyük bir artış gibi görünse de yılın tamamı için verildiğinden aylıkların reel olarak gerilemesine yol açacak ve yoksulluğu artıracaktır" dedi.
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarının ise 1 Ocak 2014 tarihinden geçerli olmak üzere 1 Temmuz- 31 Aralık tarihleri arasındaki 6 aylık dönem için yüzde 3.27 oranındaki TÜFE artışı kadar artırıldığını aktaran Belkıs Özgen, şöyle devam etti:
"Görüldüğü gibi hükümet övünerek açıkladığı büyümeden emeklilere pay vermediği gibi aylıklarını, enflasyon hesaplama yöntemindeki rakam oyunları ile düşük gösterdiği enflasyon artış oranı kadar artırmak suretiyle, milyonlarca emekli ile emekli dul ve yetimi sefalete mahkum etmeye devam etmektedir. Hükümet 'kaynak yok' diyerek, milyonlarca emekliyi açlığa mahkum etmektedir. Yapılanlar sadece emeklileri açlığa mahkum etmemiş aynı zamanda çocuklarımızın geleceği ile de oynanmıştır."