TÜM Emekliler Sendikası (Emekli Sen) Genel Başkanı Veli Beysülen, hükümeti uyardığını belirterek, "6 yıldır kamu çalışanlarına promosyon verilmesini sağlayan başbakanlık genelgesinin kendileri için de uygulanmasını bekleyen emeklileri sahte 'İntibak Yasası'nda yaptığınız gibi hayal kırıklığına uğratmayın" dedi.
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli Sen Antalya Şubesi tarafından etkinlik düzenlendi. Etkinliğe, sendikanın Genel Başkanı Veli Beysülen, Antalya Şube Başkanı Durdu Belkıs Özgen, DİSK'e bağlı sendika temsilcileri ile sendika üyeleri katıldı. Etkinlikte konuşan Veli Beysülen, AK Parti hükümetinin ekonomi politikasını eleştirdi. İktidarın ekonomik ve sosyal anlamda büyük tahribatlar yaptığını aktaran Beysülen, "Anayasa'nın 2'nci maddesindeki sosyal devlet ilkesine rağmen, bu ülkede sosyal devleti ortadan kaldıran anlayış söz konusu" dedi.
"PARA ÖNEMLİ"
İktidarın sağlık eğitim alanındaki hizmetlere para kazanma düşüncesiyle baktığını aktaran Beysülen, "Bu iktidarın ya da temsil ettiği uluslararası sermayenin liberal anlayışında din, iman veya ırkın çok önemi yok. Para çok önemli. Orada önemli olan insan değil, önemli olan paradır. Yeşil dolarlar ne kadar çok gelirse, o kadar kıymetlidir toplum" dedi.
İntibak Yasası'nın emeklilerin beklentisini karşılamadığını aktaran Beysülen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bankalarla emeklilere promosyon verilmesi için önümüzdeki günlerde görüşme yapacağını belirtti.
HÜKÜMETE 'PROMOSYON' UYARISI
Beysülen, bankalarda geçmişte de görüşmeler yapıldığını ve emekliler için faydalı bir sonuç alınamadığını, bankaların 11 milyona yakın emekliden muazzam gelir elde ettiğini ve hükümetin de bu kazancın bir kısmını hak sahiplerine ödenmesini sağlaması gerektiğini vurguladı. Hükümetin seçim yatırımı olarak bankalarla emeklilere promosyon olarak cüzi bir rakam belirlemesini muhtemel gördüklerini dile getiren Beysülen, "6 yıldır kamu çalışanlarına promosyon verilmesini sağlayan başbakanlık genelgesinin kendileri için de uygulanmasını bekleyen emeklileri sahte 'İntibak Yasası'nda yaptığınız gibi hayal kırıklığına uğratmayınız" dedi.
İMZA KAMPANYASI
Emeklilerin promosyon hakkının verilmesi için Türkiye çapında 1 ay sürecek imza kampanyası başlattıklarını belirten Beysülen, toplanan imzaları Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na teslim edeceklerini duyurdu. Hükümetin sağlık alanındaki uygulamalarını da eleştiren Beysülen, "Hükümetin reformu paranız kadar sağlık" diyerek, bıçak parası ve özel hastanelere ödenen paralara tepki gösterdi.
Emekli Sen'in 18 yıldır emeklilerin hakları için mücadele ettiğine dikkati çeken Beyülsen, sendikanın Türkiye genelinde 60 şubesi ve 35 temsilcilik bünyesinde 40 bine yakın üye bulunduğunu aktardı.