TOKAT'ta Gazi Osman Paşa Lisesi mezunları geleneksel pehlili pilav gününe katılan, 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklanan ve geçen yıl aralık ayında tahliye olan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak duygulu anlar yaşadı.
Gaziosman Paşa Lisesi mezunları derneği tarafından bu yıl 11'ncisi düzenlenen Gaziosman Paşa Lisesi mezunları 'Geleneksel pehlili pilav günü'  etkinliği Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne çelenk sunumuyla başladı. Çelenk sunumunun ardından Gazi Osman Paşa Lisesi önüne giden mezunlar okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Gazi Osman Paşa Lisesi mezunlarının programına, eski Gençlik ve Spor Bakanı Ali Şevki Erek, eski Devlet Bakanı Metin Gürdere, 28 Şubat Soruşturması kapsamında bir süre tutuklu kalan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak ve çok sayıda Gazi Osman Paşa Lisesi mezunları katıldı.
Konferans salonunda devam eden programda emekli Tümgeneral Erol Özkasnak yapılan konuşmalar sırasında gözyaşlarını tutamadı. Program sunucusu Özkasnak'ı konuşma yapması için kürsüye davet ettiğini fakat kendilerine, "Ben çok duyguluyum konuşamam" dediğini söyleyerek, "Haklı. O çok duygulu, biz onunla gurur duyuyoruz" dedi.
Program sonrası konuşan emekli Tümgeneral Erol Özkasnak, 1963 Gazi Osman Paşa Lisesi mezunu olduğunu ifade ederek, "Şanlı Gazi Osman Paşanın isminin verildiği bir liseden mezun olmak bizim için en büyük onur ve iftihar meselesidir. Bizlere vatan, yurt sevgisi, bağımsızlık, cumhuriyet sevgisi ve Atatürk ilkelerini bize öğrettiler. 'Ne mutlu Türküm diyene' demenin gururunu bize yaşattılar" dedi. Erol Özkasnak Okulun bahçesinde bulunan 31 Mayıs 1997 yılında Genelkurmay Sekreteri iken yaptırdığı Atatürk büstünü ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.  Düzenlen program pehlili plav ikramıyla son buldu.

FY(EA/AAA)(FOTOĞRAFLI)