ANKARA'nın Çankaya İlçesi'ne bağlı Ahlatlıbel Mahallesi'nde oturan emekli işçi, 54 yaşındaki Nevzat Eski, 36 köpeğe baktığını belirterek, "Hayvanlara olan sevgim hiç eksilmedi. 5 yıl önce 5 köpeğe bakarken, bu sayı 36'ya ulaştı. Emekli maaşım yetmez duruma geldi. Çankaya'ya bağlı oturduğum Küçükesat semtindeki evimden aracımla her gün hayvanlara yiyecek götürüyorum. Bu konuda hayvan severlerin yardımlarını ve desteğini bekliyorum" dedi.
Çankaya Belediyesi'nden 2007 yılında emekli olan Nevzat Eski, hayvanlara karşı sevgi ve tutkusunun çocukluk yıllarından itibaren devam ettiğini belirtti. Çalıştığı yıllarda sokaktan edindiği 5 köpeğini ağabeyinin Ahlatlıbel Mahallesi'nde inşaat halindeki 3 katlı villa tipi evinin alt katına taşıyıp, burayı da hayvan barınağına çeviren Eski, mahallede sahipsiz ve aç gezen köpeklere de yiyecek vermeye başladığını, baktığı köpek sayısının 36'ya ulaştığını belirtti. Evin giriş katı ve bahçesini hayvan barınağı haline getirdiğini belirten Eski, her gün aracı ile 18 kilometre uzaklıktaki barınakta barınan hayvanlara yiyecek götürdüğünü belirtirken, şunları söyledi:
"Baktığım her köpeğin isim ve kimliği var. Hastalandıklarında özel veteriner kontrolü, amaliyat, tedavi ve bakımlarını yaptırıyorum. Emekli maaşımla hayvanlara yiyecek almakta oldukça zorlanmaya başladım. Barınağın yakınlarında bir askeri kurum, kolej ve üniversiteler var. Bu kurumlardan çöpe attıkları yiyeceklerini istedim. Ancak, duyarlılık göstermediler. Bu köpekler yüzünden ağabeyimle aramız açıldı. İnşaat yarım kaldı. Şimdi ev tamamen hayvan barınağı oldu. Bu hayvanlar rahatsızlandığı zaman çok üzülüyorum. Ayrıca barınağın etrafına yiyecek bulmakta ve sokakta yaşam mücadelesi veren köpekler için misafir barınaklar yaptım. Tek isteğim; kurumların yiyeceklerini çöpe atmamaları. Ben arabamla gelip alırım. Bir de hayvan sever dostlarımdan isteğim, yiyecek konusunda bana yardımcı olurlarsa mutlu olacağım."