Mehmet YİRUN/ÇORLU(Tekirdağ), () - TEKİRDAĞ’da işadamı Mustafa Yurdanur, geçen yıl uçuş süresi dolan ve Çorlu Havaalanı apronuna indirilen emekli Airbus A300 tipi kargo uçağını 200 kişilik restoran yapmak için 500 bin liraya satın aldı. Sökülerek iki parçaya ayrılan uçak TIR’larla taşınırken, işadamı Yurdanur, restoranın 2 ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası eski Başkanı ve işadamı Mustafa Yurdanur, ABD  seyahatinde gördüğü 200 kişilik uçak restoranın benzerini Tekirdağ’da yapabilmek için özel firmanın kargo uçağı olarak kullandığı ve geçen yıl uçuş süresi dolduğu için aprona park edilen Airbus A300 tipi uçağı satın aldı. Çorlu Havaalanı'nda önceki gün söküm işlemleri tamamlanan ve ikiye bölünen uçak, TIR’lara yüklendi. Tekirdağ kent merkezindeki restoran yapılacağı yere TIR’larla taşınan uçak parçalarının yeniden birleştirilerek restoran haline getirileceğini ifade eden Yurdanur şunları söyledi:
"Amerika seyahatimde uçak restoranı görüp çok beğenmiştim. Aynısını Tekirdağ’da yapma gibi bir hayalim vardı. Orada uçak restoranda yemek yemek için 1.5 saat bekledim. Türkiye’ye döndüğümde bu hayalimi gerçekleştirmek için çalışmalara başladım. Emekliye ayrılan uçak yurt dışında çok büyük para etmiyor ancak Türkiye’de yüksek maliyetleri var. Yaklaşık olarak maliyeti 500 bin lira civarında. İki ay içinde tamamlayacağımız uçak restoran 200 kişilik olacak. Ayrıca içerisinde tam bir dünya mutfağı yapmak istiyoruz. Hava alanında park halinde nasıl bir uçak duruyorsa o da aynı şekilde olacaktır. Tekirdağ’a halkı başta olmak üzere tüm bölge halkımıza iki ay sonra kurulması tamamlandıktan sonra hizmet vereceğiz."

FOTOĞRAFLI