ANKARA'nın Elmadağ İlçesi Ilıpınar bölgesinde ormanlık alanda açılması planlanan taş ocağı için ÇED raporu  bilgilendirmesine gelen firma yetkilileri ile köylüler arasında gergin anlar yaşandı. Köylüler firma yetkililerine sunum yaptırmayıp köyden kovdu.
Elmadağ'a 2 bin 300 metre uzaklıkta ve 25 yıl önce Orman Bakanlığı tarafından ağaçlandırma çalışması yapılan Ilıpınar bölgesine taş ocağı, beton santrali ve asfalt plent tesisi kurulmak istenmesi üzerine, köylüler geçen Nisan ayında 'taş ocağı istemiyoruz' eylemi yaptı. Düzenledikleri kampanya ile 3 binden fazla imza toplayan vatandaşlar, Elmadağ Kaymakamlığı'na sundu.
Bugün sabah saatlerinde Elmadağ İlçesi'ne bağlı Karacahasan Köyü'ne gelen firma yetkilileri, açılacak taş ocağının ÇED raporunu sunmak için köy kahvesine girdi. Ancak  kahvenin işletmecisi, firma yetkilerine sunum yaptırmayacağını belirterek dışarı çıkmalarını istedi.
MUHTAR ŞAHİN: BEN DEVLETİ TEMSİL EDİYORUM, İZİN VERMEM
Kahve dışına çıkan firma yetkilileri, bu kez de köylülerin sert tepkisiyle karşılaştı. Köylerinin yakınlarında taş ocağı istemediklerini belirten Karacahasan Köyü Muhtarı Demir Şahin firma yetkililerine şöyle seslendi:
"Açılması planlanan taş ocağı Karacahasan Köyü sınırları içinde değil, Elmadağ ilçesi sınırları içerisinde. Taş ocağı açılacak bölge köyümüze 2 bin 700 metre, Elmadağ İlçesi'ne ise 2 bin 300 metre uzaklıkta. Bu nedenle burada sunum yapmanız yanlış. Gidin bu ÇED raporu sunumunuzu Elmadağlı'lara yapın. Biz bu ormanlık bölgede hayvanlarımızı otlatıyoruz. Köylüm bana yetki verdi, ben devleti temsil ediyorum. Mühür bende olduğu sürece taş ocağı açılmasına izin vermeyeceğim."
Vatandaşlarla bir süre tartışan firma temsilcileri köyden ayrılmak zorunda kaldı. Jandarmanın geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı Karacahasan Köyü'nde yaşanan tartışmalar tutanaklara kaydedilip, imzalatıldı.