ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde görülen  kuduz vakası, tedirginliğe neden oldu. Elmadağ Saadet Partisi (SP) İlçe Başkanı Mevlüt Demir, Elmadağ İlçe Tarım Müdürlüğü'nden aldıkları bilgilere göre son bir ay içerisinde 8 büyükbaş hayvanın kuduz vakası sonucu telef olduğunu belirtirken, "Gizlilikle yürütülen bu konu hakkında vatandaşların sağlığı ön planda olmalıdır" dedi.
Mevlüt Demir, Elmadağ'a 10 kilometre uzaklıktaki 3 bin 500 nüfusa sahip Yeşildere Mahallesi'nde kuduz vakası görüldüğünü,vakayı ise mahalle girişine takılan 'Kuduz Riskli Bölge' tabelasından öğrendiklerini belirtti. Demir, şöyle dedi:
"Elmadağ İlçe Tarım Müdürlüğü, muhtarlar ve bölge sakinlerimizden aldığımız bilgiler doğrultusunda son bir ay içerisinde kuduz vakası sonucu 8 büyükbaş hayvan silahla vurularak telef edilmiş. Bu vaka nedeniyle insanların bilgileri var, ancak sağlık konusunda bölgede yaşayan vatandaşlar oldukça tedirgin. Bazı vatandaşlar et ihtiyaçlarını Ankara'dan karşılamaya çalışıyorlar. Bu konuda yetkililer gerekli önlemleri ne derece aldılar, yeterli bilgilere sahip değiliz."
Kuduz vakasının tüm Ankara il sınırlarını tehdit ettiğinin altını çizen Demir, 6 ay önce Kalecik ilçesi Gölköy'de başlayan kuduz vakasının dalga dalga yayıldığını belirtti. Demir, "Kırıkkale'nin Kılıçtar Köyü ve Irmak Mahallesi, Ankara'nın Altındağ ilçesi ve Katapürçek Mahallelerinde bu vakaların devam ettiği belirtiliyor. Yetkililer, Elmadağ Yeşildere Mahallesi'nde 400 büyükbaş hayvana aşı yapıldığını ve daha bin baş büyük hayvana aşı yapılmaya devam edeceğini belirtiyorlar. Bu vaka yayılmadan gerekli önlemlerin alınmasını yetkilerden talep ediyorum" dedi.
Kuduz vakası ile hayvan yetiştiricilerinin olayı saklamadan uzman ve veteriner kontrolünde telef edilmesini isteyen Demir, "Hayvan yetiştiricileri ticari kaygı nedeniyle duyumlarımıza göre kuduz olan hayvanlarını silah ve bir şekilde telef ederek gömüyorlarmış. Bu olayı uzman kontrolünde yapmaları insan sağlığı için önem taşıyor.
Devlet telef olan hayvanlarının bedelini zaten ödüyor" dedi.
Bölgeye hayvan girişinin kontrollü yapılmasını isteyen Demir, kesilecek hayvanların mutlaka veteriner kontrolünde yapılması gerektiğini belirtti.

FOTOĞRAFLI