Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), () - BİNGÖL'ün Karlıova İlçesi'ne bağlı Bağlıisa Köyü Ulukapı Mezrası'nda yaşayan 10 evdeki vatandaşlar, 8 yıldan beri yaşadıkları elektrik kesintilerine, güneş enerjili çözüm buldu. Köylüler, elektrikler kesildiğinde, güneş enerjisi panellerinden elde ettikleri enerjiyi kullanarak ihtiyaçlarını görüyor.
Karlıova'ya 35 kilometre mesafede bulunan Bağlıisa Köyü Ulukapı Mezrası'nda yaşayan akraba 10 aile, 8 yıldan beri yaşadıkları elektrik kesintilerine güneş enerjisi paneliyle çözüm buldu. Güneş enerjisi panelinden sadece zorunlu ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirten Menduh Uzar; klima, buzdolabı, çamaşır makinesi gibi yüksek voltajlı elektrik isteyen ihtiyaçlarını ise karşılayamadıklarını söyledi.
Kesintiler sırasında sadece ampülleri yakabildiklerini ifade eden Uzar, "Yaklaşık 8 yıldır evlerimize elektrik verilemiyor. Bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan elektrik şirketine onlarca defa dilekçelerle ve sözlü olarak başvurmamıza rağmen, sorunumuz giderilmedi. Biz 10 aile olarak evlerimiz, köy dışında yapıldığı için elektrik şirketi bizlere elektrik vermek için nizami şartlara uygun hareket etmemiştir. Bizim ne bir trafomuz vardır, ne de elektrik direklerimiz şartlara uygun dikilmiştir. Bu yüzden elektriklerimiz ampullerimizi bile çalıştırmıyor. Evlerimize aldığımız birçok elektronik cihazlarımız, voltaj düşüklüğü yüzünden yandı. Biz de çareyi güneş enerjisinden elektrik üretmekte bulduk. Elektrik ihtiyacımızı güneş enerjisinden sağlıyoruz. Fakat güneşli olmayan günlerde elektrik temin edemiyoruz. Başbakanımıza seslenmek istiyoruz; bizlere bir çare bulsun. Günümüz çağında bu şartlarda elektriksiz olmak bu ülkenin ayıbıdır" dedi.

(FOTOĞRAFLI)