ADANA'da elektrik kesintileri ve düşük voltaj nedeniyle elektronik eşyalarının zarar gördüğünü iddia eden bir grup vatandaş, davul zurna eşliğinde eylem yapıp, yol kapattı.
Merkez Seyhan İlçesi'nin Mithatpaşa Mahallesi'nde havaların soğuması üzerine aşırı yüklenme nedeniyle sık sık elektrikler kesilmeye başladı. Bölgede zaman zaman voltajın düşmesi üzerine de birçok evdeki elektronik eşyalar zarar gördü. Evlerindeki klima, buzdolabı, çamaşır makinesi ve fırın gibi elektronik eşyaları zarar gören vatandaşlar, seslerini duyurmak için eylem yaptı. Güney Kıyıboyu Caddesi'nde toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, davul zurna eşliğinde basın açıklaması yaptı.
Yaz aylarında sıcaktan, kışın ise soğuktan evlerinde oturamaz hale geldiklerini ifade eden vatandaşlar TEDAŞ'ın trafoyu güçlendirmesini istedi. Mahalle sakinleri adına konuşan Selen Ay, "Yıllardan beri mahallemizde elektrik sorunu yaşanmakta. TEDAŞ'a yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. Evimizdeki elektronik eşyalarımız hasar gördü. Artık sorunun çözülmesini istiyoruz" dedi.
Açıklamanın ardından yolu trafiğe kapatan mahalle sakinleri, olay yerine gelen Mithatpaşa Mahallesi Muhtarı Cengiz Şen'in sorunu çözme sözü vermesi üzerine dağıldı.