Ali DANAŞ / İstanbul, () Bahçelievler Yenibosna Merkez Mahallesi'nde bir elektrik direği dakikalarca boyunca patladı. Havai fişek gibi patlayan ve alevler çıkaran direk, mahallede korku dolu anların yaşanmasına yol açtı.
Patlamaların ardından elektrik telleri yanmaya başladı. Vatandaşlar olaya kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalıştı. Bir vatandaş işyerinden aldığı yangın tüpüyle yanan kablolara müdahale etmek istedi. Sıktığı köpüğün yanan kabloya yetişmemesi üzerine park halindeki otomobilin üzerine çıktı. Ancak bu da kar etmedi. Patlamalar devam edince aynı vatandaş elinde yangın tüpüyle çıktığı aracın üzerinden atlayarak kaçmak zorunda kaldı. İşin ilginç tarafı bütün bunlar yaşanırken elektrik direğine bağlı sokak lambasının yanmasıydı. Ve sokak lambası patlamalara rağmen uzun süre de sönmedi.  
10 YILDIR YAŞANIYOR İDDİASI
Sokak başında toplanan vatandaşlar yaşananları uzaktan izledi. Yoldan geçmek isteyenler uyarıldı. Bazı vatandaşlar aynı direkte benzer patlamaların haftada en az 3 kez gerçekleştiğini, 10 yılı aşkın süredir de olaya bir çare bulunamadığını söyledi.  
MAHALLELİ TEPKİ GÖSTERDİ
Patlamalar üzerine bölgeye elektrik sağlayan şirkete ve itfaiyeye haber verildi. Olay yerine ilk olarak itfaiye geldi. İtfaiye ekipleri patlamalara müdahale etmedi. Elektrik görevlilerinin gelmesi beklendi. Elektrik şirketinin çalışanları sepetli vinçle kısa devre yapan kabloları kesti. Dakikalar boyunca süren olayın ardından vatandaşlar elektrik dağıtım şirketi çalışanlarına daha öncede benzer durumun yaşanmasına rağmen önlem alamadıkları gerekçesiyle tepki gösterdi. 
(FOTOĞRAFLI)