MANİSA’nın Demirci İlçesi’ne bağlı Saraycık Köyü, birikmiş toplam 4 bin liralık elektrik borcu nedeniyle susuz kaldı. Köylüler, 3 aydır içme ve kullanma suyu ihtiyacını Gediz Nehri ile çevre köylerden taşıdıkları suyla karşılıyor.
Demirci’ye 47 kilometre uzaklıktaki 60 hane 230 nüfuslu Saraycık Köyü’ne su pompalayan motorların geçen Mart, Nisan, Mayıs ve Temmuz aylarına ait birikmiş toplam 4 bin liralık elektrik borcu ödenmedi. TEDAŞ, köyün elektrik borcunu taksitlendirdi. Dört aya bölünen borcun yine ödenmemesi üzerine, köyün elektriği kesildi. Gediz Çayı’nın suyunu köye pompalayan motorlarının elektrikleri kesildiği için köy 3 aydır susuz kaldı. Büyük bölümü çiftçilikle uğraşan köylüler, içme ve sulama suyu ihtiyaçlarını traktörlerinin arkasına bağladıkları tankerlerle Gediz Nehri ve çevre köylerdeki çeşmelerden karşılıyor.
10’a yakın tavuk çiftliğinin de bulunduğu köyde, yaşanan su sıkıntısı köylüleri çileden çıkardı. Saraycık Köyü Muhtarı Adem Yetiş, durumu Demirci Kaymakamlığı’na bildiklerini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi. Muhtar Yetiş, köylerinin 30 Mart’tan itibaren Köprübaşı İlçesi’ne bağlanacağını da kaydetti.
Geçen Perşembe günü eşi Emine Özyiğit (66) ile komşu köye su almaya giderken 45 PL 064 plakalı otomobiliyle kaza yapan İsa Özyiğit (75), "Eşimin üç kaburgası ve kürek kemiği kırıldı. Köy susuzluktan kırılıyor. Taşıma suyla nereye kadar idare edeceğiz bilemiyorum. Susuzluktan günlük temizlik ihtiyacımızı bile zor giderir olduk. Köylü zaten zar zor geçimini sağlamasına rağmen, üzerine düşeni yapıp, borcun ödenmesi için para topluyor. Ancak, bu taksitleri bile ödemeye yetmiyor" dedi.