Şahismail GEZİCİ- Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ, seçim sabahında karla uyandı, seçmenler kar altında sandıklara koştu.
Sabah saatlerinde başlayan kar yağışı şehir merkezini beyaza bürüdü, çiçek acan ağaçlar karla kapladı. Kar yağışına rağmen vatandaşlar, oy vermek için sandıklara akın etti. MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Bilal Çoban, Elazığ İlköğretim Okulu’ndaki, 1436 nolu sandıkta oy kullandı. Oy kullanacağı sandığa giderken seçmenlerle tek tek tokalaşan MHP'li Çoban, 194’ncü sırada oyunu kullandı. Çoban’ın oy kullandığı sandıkta zarftan çıkan bir oy pusulasının MHP bölümüne 'Evet' damgasının basılı bölümünün açıkta görülür şekilde olduğu gözlendi. Eşi Yasemin, oğlu Alpgiray ve kızı Aybala ile birlikte sandıkları gezdikten sonra oyunu kullanan Çoban, "Biz 'yeniden Elazığ' demiştik. Umarız bu görev bize nasip olur. Her şeyin hayırlısı. Şehrimiz için önemli bir dönüm noktası diye düşünüyorum. Allah hepimize hayıretsin" dedi.
Elazığ merkezde il genel meclisi için 273 bin 551 seçmen oy kullanırken, belediye başkanlığı için 226 bin 63 seçmen sandık başına gidecek. Elazığ il genelinde ise 389 bin 814 seçmen 1636 sandıkta oy kullanacak. Elazığ il ve ilçelerdeki seçim sırasında, 4 bin 940 polis görev yapıyor.

ŞG,GY(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)