Şahismail GEZİCİ/ ELAZIĞ, () - MERKEZİ Elazığ'da bulunan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, kentte gelenek olan sahurda halay çekilmesini tescillemek istediklerini belirterek, 1023 kişiyle halay çekerek Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için başvurduklarını söyledi.
Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal Çoban, Ramazan ayında her sahur gecesinde davul ve klarnet eşliğinde kentin her köşe başında her mahallede insanların halay çektiğini ve bunun gelenek haline geldiğini söyledi. Çoban, "Bu çok önemli bir haslet ve Türkiye’de birkaç ilde böyle küçük denemelerin haricinde bu Elazığ’da kültürel bir duruma dönüşmüş durumda. Biz de bunu birazcık tescillemek biraz daha devamlılığını sağlamak amacıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na müracaatta bulunduk. Bizim böyle bir organizasyonumuz var. Sahurda insanlar bir araya geliyorlar, halaylar çekiyorlar ve 1023 kişiyle halay çekip bunu tescillemek istiyoruz diye müracaatta bulunduk ve Guinness Rekorlar Kitabı müracaatımızı kabul etti" dedi.
Bu yıl ön deneme yapacaklarını belirten Doç.Dr.Bilal Çoban, "Guinness Rekorlar Kitabı'nın ön denemesi çekimleriyle birlikte fotoğraflandırılıp kamera görüntüleriyle birlikte Guinness’e gönderilecek ve Allah nasip ederse de 2015’in Ramazan ayının birinci sahurunda Guinness Rekorlar Kitabı görevlileri buraya gelecek ve Gazi Caddesi’nde yine aynı şekilde etkinliğimizi gerçekleştireceğiz. Ramazan’ın son sahuru Gazi Caddesi Öğretmenevi tarafından İzzetpaşa’nın önüne kadar 1023 kişiyi cadde üzerinde o sarı çizginin üzerinde senkronize edilmiş ve tek davul zurna eşliğinde ses düzeni kurulmuş bir şekilde ve en önemlisi biraz popülarite de katmak amacıyla Gaffur pijamaları giymiş normal günlük kıyafetlerle katılımın sağlanmasını özendireceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI