Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ'da, Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliklerinde, mehter takımı gösteri sunarken kutlamalara katılanlara aşure ikram edildi.
Elazığ 100'üncü Yıl Zafran Mesire alanında düzenlenen Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinliklerine, Vali Yardımcısı Mesut Gençtürk, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Şekerdağ, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, her yıl 6 Mayıs'ta Hıdırellez’in bir şenlik havasında kutlandığını belirterek, "Hıdırellez, Hızır ve İlyas isimlerinin birleşmesiyle ortaya çıkmıştır. Hıdırellez, Ab-ı Hayat suyunu içerek ölümsüzlüğe kavuşmuş Hızır ve İlyas isimli iki kardeşin, darda kalan iyi insanların yardımına koşmak üzere birbirlerinden ayrılmışlardır. Hızır karada, İlyas ise denizde bulunan iyi insanların yardımına koşar ve senede bir gün, bir gül ağacının dibinde buluşurlar. İşte buluşma 6 Mayıs günüdür" dedi.
Elazığ Belediyesi tarafından vatandaşlara aşure ikram edilen etkinliklerde, mehteran takımı ve halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu. Elazığ Musiki Konservatuarı Derneği Korosu ve mahalli sanatçıların verdiği konserle etkinlikler sona erdi.

GY(GG/BT) (FOTOĞRAFLI)