Gülbin YILDIZ/  ELAZIĞ, () - ELAZIĞ İl Jandarma Komutanlığı personeli, Jandarma Teşkilatı’nın 175’nci yıldönümü kutlamaları kapsamında Gazi Huzurevi’ne, erken Anneler Günü ziyareti gerçekleştirdi. Rütbeli komutanlar, huzurevinde kalan yaşlı kadınların ellerini öpüp, sarılarak karanfil verdi. Huzurevinde kalan Nursen Başar, başından geçen bir olayı anlatarak, ziyarete gittiği kızının kendisini dövdüğünü söylemesi, duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Jandarma Komutanlığı'na bağlı kadın erkek subay ve astsubaylar, Gazi Huzurevi'ni ziyaret ederek, buradaki yaşlı ve kimsesiz kadınların anneler gününü kutladı. Burada kalan yaşlı kadınlara sarılarak, kısa bir süreliğine de olsa yanlız olmadıklarını hissetirdi. Yaşlı kadınların ellerini öpen komutanlar, onlara kırmızı gül vererek sohbet etti. 6 yıldır huzurevinde kalan Hatice Aslan ile 4 yıldan beri kalan Güllü Beyaz askerlere ziyaret nedeniyle teşekkür etti.
ZİYARETE GİTTİĞİ KIZI DÖVMÜŞ
Bir yıl önce huzurevine geldiğini belirten Nursen Başar'in, kızının kendisini dövdüğünü anlatması, salonda duygulu anların yaşanmasınaneden oldu. Ayşe adındaki kızının Gaziantep'te evli olduğunu belirten Nursen Başar şunları anlattı:
"Burada kaldığımız huzurevi Gaziantep'e bir gezi düzenledi. Ben de Antep'e gitmişken kızımı torunlarımı göreyim dedim. Allah onu da ıslah etsin. Telefon açtım, 'kızım gel seni göreyim' dedim. Bana ne dese beğenirsin? 'Niye geldin?' dedi bana. Onu ve torunlarımı görmek istediğimi söyledim. Kocamın akrabalarını da görmek istedim ama, onlar da beni kovdu. Kızımın yanına gittim beni dövdü. Bir anne dövülür mü? Dövülmez. Allah onu hakkıyla ıslah etsin. Hiçbir şey demiyorum ben ona. Ben kendim geldim huzurevine. Baktım yapamıyorum artık, geldim buraya sığındım. "
Nursen Başar, anne ve babalarına sahip çıkmayarak huzurevine terk eden evlatlara da çağrıda bulunarak, "Allah onları ıslah etsin. Allah içlerine merhamet versin. Allah analarına, babalarına karşı güzel davranmak nasip etsin" ifadelerini kullandı.

GY(GG/COŞ) (FOTOĞRAFLI)