Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, () - ELAZIĞ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölge Hastanesi'nin geleneksel 'Ruh Sağlığı Şenliği'nde tedavi gören hastalar, gönüllerince eğlenme fırsatı buldu. Yakınları ile bir araya gelen hastalar, masa tenisi, halat çekme, sandalye kapmaca gibi oyunlar oyladı.
Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölge Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği Ruh Sağlığı Şenliği hastane bahçesinde düzenlendi. Şenliğe Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, İl Sağlık Müdürü Selahattin Karakoç, Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Tarkan Özdemir, Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölge Hastanesi Başhekimi Fatih Karaboğa, hastane personeli, hastalar ve yakınları katıldı.
Hastane çalışanlarının çayda çıra ve yöresel halk oyunlarını sergilemesinin ardından konuşan Başhekim Fatih Karaboğa, "Bugün burada hastalarımızın müzik, spor gibi değişik alanlardaki yeteneklerini görme imkanı bulacağız. Ruhsal sorunlu bir bireyin de üretken olabileceğini, kendisine şans verilirse neler yapabileceğini gösteren pek çok aktiviteye hep birlikte şahit olacağız. Bu organizasyon bu bireylerin toplumun içinde çok rahat bir şekilde rehabilite olabileceğinin, artık bu bireylere karşı önyargıların kırılması gerektiğinin ispatı da olacaktır" dedi.
Yakınlarından uzak olan hastaların, hasta odası ve klinik ortamı dışında yakınlarıyla bir araya getirilerek moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla düzenlenen şenlikte hastanede tedavi gören hastalar arasında masa tenisi, halat çekme, sandalye kapmaca gibi çeşitli oyun ve spor müsabakaları yapıldı. Müsabakaların sonunda hastaların Türk bayrağı açarak protokolü selamlamaları şenliğe katılanlardan büyük alkış aldı. Müsabakalarda derece alanlara madalya, kupa ve çeşitli hediyeler verildi.
Elazığ Vali Yardımcısı İhsan Selim Baydaş, "Bu ve benzeri faaliyetler burada kalan misafirlerimizin sosyal hayata adapte olmaları, sosyal hayatın içine girmeleri itibariyle önemlidir. Tebrik ediyorum. Hastane yönetimimizi, emeği geçenleri, görevli arkadaşlarımız da çok büyük özveriyle burada gayret gösteriyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI