Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, ()-ELAZIĞ Belediye Başkanı Ak Partili Mücahit Yanılmaz, partililer ve belediye çalışanları Cuma namazı sonrası Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı kampanyasındaki hesabına bağışta bulundu.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ejder Açıkkapı ve bazı partililer ile belediye çalışanları, cuma namazı sonrası, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın destek hesabına bağışta bulunmak için banka önünde bir araya geldi. İl Başkanı Ejder Açıkkapı, Cumhurbaşkanı seçiminin Türkiye'de ilk kez halk tarafından seçileceğini hatırlatarak, "Arkadaşlar olarak, biz şimdi burada tarihe bir not düşeceğiz. Burada bulunan arkadaşlarımızın bağış yapacağı miktar hiç önemli değil. Amaç burada şu kadar veya bu kadar para yatırdım değil, sadece 'Cumhurbaşkanımız'a ben de destek olurum, oluyorum' diyebilmektir. Amacımız budur. Ben bugün Elazığımızda bu duyarlılığı gösteren bütün kardeşlerime teşekkür ederek sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise Başbakan Erdoğan'ın 12 yıllık iktidarı sürecinde, insanların hayal bile edemeyeceği hizmetleri başardığını ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti’nde yaklaşık 12 yıldır Başbakanlık yapan ve Türkiye’de hayallerin dahi ulaşmadığı hizmetlere imza atan çok değerli Başbakanımız'ı inşallah 10 Ağustos’ta Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin halk oyuyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak göreve hep birlikte getireceğiz. İşte bugün sayın Başbakanımız'ın Cumhurbaşkanı olma yolunda, burada sembolik olarak bunda 'ben de varım, bu yemekte benim de bir tuzum olsun, benim de bir biberim olsun, benim de bir katkım olsun' diyen Elazığlı hemşerilerimizle birlikteyiz. Elazığ il ve ilçe bazında devamlı Başbakanımız'ın yanında olmuş, mazlumların ve mağdurların yanında olmuştur. İnanıyorum ki, Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Elazığ en yüksek oy oranıyla Başbakanımız'ın yanında olacak ve Türkiye’ye örnek bir il olduğunu yeniden gösterecek inşallah. Elazığlı hemşerilerimizin sembolik dahi olsa 5 lira, 10 lira dahi olsa Başbakanlarının yanında olduğunu göstereceklerine inanıyorum" diye konuştu.
İL BAŞKANI 9 BİN, BELEDİYE BAŞKANI BİN LİRA BAĞIŞTA BULUNDU
Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı hesabına bin lira, İl Başkanı Ejder Açıkkapı ise 9 bin 82 lira 51 kuruş yatırdı.
Başbakan Erdoğan'ın seçim logosunu taşıyan şapkalarını takıp fotoğrafnın olduğu tişörtleri giyerek, 'Suskun dünyanın hür sesi' pankartları taşıyan partililer, kampanya hesabına 5 lira ile 200 lira arasında değişen rakamlarda para yatırdı.


FOTOĞRAFLI