ELAZIĞ'da 10 yıl önce 2 mahalleyi birbirine bağlamak için Belediye tarafından temeli atılan ancak, yıllarca atıl durumda kaldıktan sonra bu yıl tamamlanan köprünün hatalı yapıldığı bu nedenye tehlike oluşturduğu öne sürüldü. Köprü üzerinde eylem yapan bir grup girişlerin çok dik ve karşı yönden gelecek araçların görülmediğini bu nedenle birçok kazanın olabileceğini bildirdi.
Elazığ'da 2003 yılında dönemin Belediye Başkanı Hamza Yanılmaz tarafından temeli atıldıktan sonra bu yıl tamamlanabilen 'Hicret' ile 'Olgunlar' mahallesini birbirine bağlayan köprünün hatalı yapıldığı ve kazalara neden olabileceği iddia edildi. Köprü girişlerinin oldukça dik yapıldığı için karşıdan gelecek araçların görülemediği, kış mevsiminde dik olan köprü girişlerinde araçların çıkamayacağını öne süren kişiler bu konuda önlem alınmasını istedi.
Toplanan bazı mahalle sakinleri adına konuşan Sema Ay, köprünün kullanıma uygun olmadığını öne sürerek şöyle dedi:
"Bu köprüyü gören herkes yapımının hatalı olduğunu görebilir. Köprünün girişleri çok dik bir eğimle yapılmıştır. Her iki şeritten gelen araçlar birbirini göremiyor, araçlar tepe çıktığında karşı karşıya gelecek kadar yaklaşıyor. Bu büyük kazalara sebep vereceği gibi kış mevsiminde kar yağışıyla birlikte üst geçit kullanılamaz hale gelecektir. Mahallemiz için yapılan bu ucube yapı tehlike oluşturduğu gibi hem de yapılan hatalardan dolayı bu yatırım heba olmuştur. Yan servis yolunu kullanan araçlar köprüden inen araçlarla tehlike yaratacak şekilde köprünün bitiminde birbirlerine yakınlaşıp kazaya sebebiyet vermektedir. Köprünün Olgunlar Mahallesi yönünde kalan yolunda inen araçlar yine yetersiz dönme mesafesi olmadığından dolayı kışın buzlanmalar başladığında kayarak yolun kenarındaki evin duvarına çarpma riskleri oluşturabilir."
Köprüye tepki gösterenlere destek veren CHP Elazığ İl Başkanı Mustafa Kemal Atikeler ise, "buraya bir köprü gerçekten ihtiyaç ama burada yapılması gereken bu değil. Böyle bir proje olmaması lazım. Çok daha güzel bir projeyle vatandaşı da mağdur etmeden daha güzel şeyler yapılabilirdi" dedi.
MAHALLE MUHTARI CHP İL BAŞKANINA TEPKİ GÖSTERDİ
Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ise, mahallelerine yapılan köprüden dolayı emeği geçenlere teşekkür ederken, CHP’nin mahallelerine ilk defa geldiğini ve her şeye karşı olduklarını belirterek şunları söyledi:
"Öncelikle bu köprüyü yapan emeği geçen başta Fen İşler Müdürlüğü ve Elazığ Belediye Başkanı, belediyede emeği bulunan herkese ben teşekkür ediyorum. 2003 yılında bu köprünün temeli atılmıştı. Yaklaşık 10 yıl oldu. Biz bu köprünü yapılması için çok büyük mücadeleler verdik. Neticede şu an köprü başlamış durumda. Dün Belediye Başkanımız da buradaydı geldi inceleme yaptı. Özellikle bu yan tarafta oturanlarla ilgili en ufak bir şikayetleri varsa mağduriyetlerinin giderileceğini söyledi. Ama burada bugün gördüğüm kadarıyla konu mağduriyet değil konu resmen bir siyasettir. CHP İl Başkanı’nı ben ilk defa bu mahallede görüyorum. Yani bu zihniyet İstanbul’da da aynısını yapıyor her tarafta aynısını yapıyor. Köprüye karşı, yola karşı. Yani ben tek kelimeyle bunları vatan haini olarak ilan ediyorum. Özellikle Hicret Mahallesi’ne bir hizmet geldi diye CHP heyeti toplanmış buraya gelmiş. Hiçbirinin de burada ikametgahı yok bende. Bütün mahallenin yüzde 99’u bu köprü yapıldığı için Belediye Başkanımıza binlerce kez teşekkür etmiş. Eksiğimiz var mı var. İstimlak olacak yerle var onlar da şu an devam ediyor. Ama konu o değil. Hanımefendi burada resmen seçimler esnasında bir oyun oynuyor kendi kafasına göre. Burası Hicret Mahallesi. Üzerine siyaset yapılmasın. Tehlike arz ediyorsa hanımefendi dilekçe yazıp savcılığa verir. Buranın projeleri her şeyi belediyede mevcuttur. Tehlike arz ettiğini bilsem ben bunu yaptırırmıyım buraya? Bu kadar mühendis gelip bunu kontrol ediyor yani hepimizin aklı çalışmıyor bir onun mu çalışıyor? Burası daha halen bitmedi. Geçici olarak burayı açtık. "
Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise, köprüde herhangi bir yapım hatasının olmadığını projeye uygun olduğunu zararı olanların başvurmaları halinde kamulaştırma bedellerinin ödeneceğini söyledi.