DOĞU ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Kar nedeniyle Elazığ'da 26, Siirt'te ise 10 köy yolu ulaşıma kapandı.
Elazığ'da dün başlayan kar yağışı özellikle kırsal alanda daha etkili oluyor. Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, "İki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle 5 ilçemize bağlı köylerde şu an itibariyle toplam 26 köy yolu ulaşıma kapanmıştır. Devam eden kar yağışı nedeniyle 26 köyümüzün 134 kilometrelik yolu ulaşıma kapanmıştır. Kapalı olan köy yollarımızı yeniden ulaşıma açmak üzere Özel İdare Genel Sekreterliği karla mücadele ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirmektedir" dedi.
PERVARİ'DE KAR KALINLIĞI 50 SANTİME ULAŞTI
Öte yandan, Siirt'in Pervari İlçesi'nde bu sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe kerkezinde 20 santim olan kar kalınlığı yüksek kesimlerde ise 50 santime ulaştı. İlçe merkezindeki evlerin çatılarında biriken karlar vatandaşlar tarafından temizlenirken, belediye ve özel idare ekipleri cadde ve ara sokaklarda başlattığı çalışmaları sürdürüyor. Kar yağışı nedeniyle Pervari'ye bağlı 10 köy yolu ulaşıma kapandı.
MENFEZ TIKANDI, ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU
Şırnak'ta ise Şırnak-Cizre karayolunun 10'uncu kilometresinde bulunan Çavuşan mevkiinde menfezin tıkanması nedeniyle, sel suları yolun üzerinden geçiyor. Bölgeye gelen karayolları ve özel idare ekipleri, tıkanan menfezi açmak için çalışma başlattı. Yolun üzerinden geçen sel suları nedeniyle yolun her iki tarafında, yüzden fazla araç kuyruk oluşturdu. Sürücüler ekiplerin çalışmasının tamamlanmasını bekliyor.