MEVSİM normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların etkili olduğu Elazığ ve Mardin'de akşam saatlerinde yağan sağanak yağmurla gelen serinlik vatandaşları mutlu etti.
Sıcakların kavurduğu Mardin’de, bugün akşam saatlerinde yağmur yağışı etkili oldu. Aniden bastıran ve yaklaşık 15 dakika süren sağanak yağmur, vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Mardinliler otobüs durakları, saçak altları ve bazı işyerlerinin önündeki büyük şemsiyelerin altına sığınarak yağmurdan korunmaya çalıştı. Yağış nedeniyle özellikle dün kent merkezinde güneş altında 45 dereceyi bulan bunaltıcı hava sıcaklığı, bugün 30 dereceye kadar düştü. Mardinliler, Temmuz ortasındaki yaz yağmuruyla kısa süreli de olsa serinleyerek rahat bir nefes aldı.
Meteorolojiden alınan bilgeye göre Mardin’de gün boyu parçalı bulutlu havanın etkisini sürdüreceği ve zaman zaman yağış olabileceği belirtildi.
Elazığ'da da öğleden sonra etkili olan sağanak yağmur, havayı serinleterek sıcaktan bunalan vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. Kent merkezinde sağanak yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, kendilerini korumak için çeşitli yollar ararken, bazı vatandaşların yağışa aldırış etmeden yollarına devam etmeleri dikkat çekti. Elazığ'da 35 derecenin üzerine çıkan sıcaklarda özellikle oruç tutan vatandaşlar yağan sağanak yağmurun etkisiyle serinlemenin mutluluğunu yaşadı.
Öte yandan, hava sıcaklığının 43'ye çıktığı Diyarbakır'da sabah saatlerinden itibaren hava sıcaklığı 29'u gösterirken, kent merkezi ve bazı ilçelerde ise bulutlu hava vardı. Bismil ve Çınar ilçelerinde akşam saatlerinde yağmur geçişleri oldu.

FOTOĞRAFLI