ORDU Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu 1’inci sınıf öğrencileri, Samsun'da heykel ve seramik sanatı ile ilgili staj yapıp meslek öğreniyor.
Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü öğrencileri, heykel ve seramik sanatını öğrenebilmek için Samsun'da staj görüyor. Seramik atölyesi bulunan 51 yaşındaki Temel Samangül'ün yanında çalışan 5 öğerenci staj görüp hem de meslek öğreniyor. Temel Samangül, şöyle dedi:
"Öğrencilerimizin el becerilerini biraz daha hızlandırmalarına ve geliştirmelerine yardımcı oluyorum. Rölyefin ve kalıpların hazırlanışı, kalıpların çoğaltılmasını öğretiyoruz. Okulda öğretmenlerinden aldıkları eğitimlerle birlikte bizim verdiğimiz eğitimleri birleştirerek öğrencilerimizin daha hızlı ve seri çalışabilmelerini sağlamaya gayret gösteriyoruz."
Birinci sınıf öğrencisi Döndü Arabacı, bebek, minyatür ve seramik konularında staj gördüklerini anlatırken "Ordu’da da bu stajı yapabileceğim yer vardı ancak buradaki kadar geniş kapsamlı değildi. O nedenle stajımı Samsun’da yapıyorum" dedi. 

FOTOĞRAFLI