SURİYE'nin Kamışlı kentinde PYD merkezi yakınındaki kontrol noktasına El Kaideye bağlı El Nusra cephesi tarafından traktör ile bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaşamını yitirirken, 9 kişi de yaralandı.
Mardin'in Nusaybin ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Kamışlı kentinin Kenastwês Mahallesi’nde bulunan PYD merkezi önündeki kontrol noktası önünde saat 16.50 sıralarında bomba yüklü traktör patlatıldı. Muhabirinin Kamışlı'daki yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, patlama sonucu Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) 2 üyesi ile bir sivil yaşamını yitirdi. Patlamada 7'si sivil 9 kişi de yaralandı. Şiddetli patlama Mardin’in Nusaybin ilçesinde de duyuldu. Bazı vatandaşlar da sınır boyunda araçlarıyla tur atarak Suriye tarafında ne olduğuna baktı.
Bu arada, El Kaideye bağlı El Nusra güçlerinin Kamışlı kenti yakınlarında bulunan Arap yerleşiml bölgelerine girmesi üzerine, Kamışlı havaalanındaki Beşar Esad güçleri tarafından Til Maruf köyüne top atışları yapılmaya başlandı. Top sesleri Nusaybin’den de rahatlıkla duyuldu.

AA (GG/RT)