VAN merkezli bugün 6 ilde gerçekleştirilen El Kaide operasyonu kapsamında Kayseri'de İHH İnsani Yardım Derneği yöneticilerinden Recep Çamdallı gözaltına alınırken, Ömer Faruk Sebzeci'nin umrede olduğu belirtildi.
İHH İnsani Yardım Derneği Kayseri Şubesi Başkanı Şaban Sözduyar, derneklerine yönelik olarak yapılan operasyonlara tepki gösterdi. Operasyonların zamanlamasının manidar olduğunu ifade eden Sözduyar, dernekleri ile terör örgütü arasında bağlantı kurulmak istendiğini ileri sürdü. Operasyonunun Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile ilgisinin bulunmadığını Şaban Sözduyar şunları söyledi:
"Van Emniyet mensuplarından Terörle Mücadele Ekibi olduğunu söyleyen görevliler tarafından Kayseri İHH Yönetim Kurulu üyesi ve aynı zamanda Mülteciler Sorumlusu Recep Çamdallı’nın evine sabah saatlerinde baskın düzenlenmiştir. Sayın Çamdallı’nın evi didik didik aranmıştır. Bilgisayarlarına el konulmuş ve İHH ait bazı dokümanlar alınmıştır. Recep Çamdallı, Kayseri’de ikamet eden mülteci yetimlerin manevi babası konumundadır. Bugün yaşanan olay karanlık odakların iyiliğe, insanlığa, adalete, onura düşmanlık beslediğinin işaretidir. Bu operasyonların zamanlaması manidardır. Bu nedenle Recep Çamdallı’nın sonuna kadar yanındayız."
İHH olarak Suriyeli mazlumlara yönelik yardımlara devam edeceklerini dile getiren Sözduyar, bu kapsamda Kayseri’den 5 milyon dolarlık yardım yapmayı planladıklarını söyledi. Sözduyar şöyle dedi:
"Kayserili İHH olarak yaklaşık 2 yıldır Kilis İHH ile işbirliği yaparak mültecilere yönelik yardım yapıyoruz. Terör örgütüyle hiçbir bağlantımız yoktur. Ancak biz oradaki örgütleri karşımıza almak istemiyoruz. Çünkü yardımları yaparken o örgütlerin etkisinde olan bazı bölgelerden geçiyoruz."
Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu Sözcüsü Mustafa Doğan ise operasyonun asıl amacının hayatlarını iyiliğe adayan insanları terör örgütüyle ilişkilendirmek olduğunu iddia ederek, sonuna kadar arkadaşlarının yanında olacaklarını kaydetti.