ZONGULDAK'ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına halk yoğun ilgi gösterdi. Geçit töreni sırasında araya giren ve el arabasıyla protokolün önünden geçen belediye temizlik görevlisi ilgi çekti.
Valilik önündeki Gazipaşa Caddesi'nde düzenlenen törene halk, geçen yıllara oranla daha büyük ilgi gösterdi. Ellerindeki Türk bayrakları ve balonlar ile tören alanına gelen halk, bayram coşkusunu yaşadı. Çocuklar da törene renk kattı. Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir ve 3'üncü Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nejdet Köse ile araç üzerinde halkın bayramını kutladıktan sonra bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler, Cumhuriyet ve Atatürk konulu şiirler okudu. Halk oyunları gösterilerinin ardından da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında okullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Ardından geçit töreni yapıldı. Protokolde ayağa kalkan Vali Ali Kaban, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Tuğgeneral Nejdet Köse, ilk olarak askeri bandoyu selamladı. Askeri bandodan sonra arkada yer alan okulların geçiş yapması beklenirken, araya giren belediye temizlik görevlisinin caddede yürüdüğü görüldü. Bir miktar çöp ve süpürgesi bulunan el arabasıyla protokolün bulunduğu yere yaklaşan ve ayakta bulunan Vali Kaban, Başkan Akdemir ile Tuğgeneral Köse'nin önünden geçen temizlik görevlisi, herkesi şaşırttı. Protokoldeki daire müdürlerinden bazıları ise önlerinden geçerek yoluna devam eden görevliyi gülümseyerek izledi. Adının Muharrem olduğunu söyleyen görevli, tören alanının temizliğinden sorumlu olduğunu belirterek, o sırada oradan geçmek zorunda olduğunu belirtti.
Temizlik görevlisinden sonra arkada bulunan okullar sırayla geçiş yaptı. Okullardan bazılarında başörtülü öğretmenler de yer aldı. Öğrencilerden sonra da sivil toplum örgütleri, Türkiye Taşkömürü Kurumu maden işçileri, emniyet görevlileri ve askeri birlik geçiş yaptı. Tören, güvenlik güçlerinin araçlarının geçiş yapmasıyla sona erdi.