ZONGULDAK'TA CUMHURİYET COŞKUSU
Zonguldak'ta, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Fener Alayı'na yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Yürüyüşün ardından Bulutsuzluk Özlemi Grubu, konser verip hayranlarını coşturdu.
Fener Alayı için vatandaşlar toplanma yeri olan Mithatpaşa Mahallesi İstasyon Caddesi'ne akın etti. Bu sırada trafiğe kapalı olmasına rağmen sürücü S.K.'ya ait 54 UA 458 plakalı bir otomobil, korna çalarak kalabalığın arasından süratli bir şekilde Acılık Caddesi'ne doğru ilerlemeye başladı. İçerisinde hasta olduğunu düşünen vatandaşlar yol vermesine rağmen hızını artıran otomobil, bazı vatandaşları tehlikeye düşürdü. Öfkelenen kalabalık, otomobilin arkasından koşmaya başladı. Olay yerinden uzaklaşan otomobil, Ontemmuz Mahallesi'nde terkedilmiş bir halde bulundu. Polis'in yaptığı araştırmada muayenesi ve sigortası olmadığı belirlenen otomobil emniyetin otoparkına çekildi. Kayıp sürücüyü arama çalışmaları devam ediyor.
FENER ALAYI'NA 5 BİN KİŞİ KATILDI
İstasyon Caddesi'nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi meşaleler eşliğinde 10.Yıl Marşı'nı söyleyerek kent merkezindeki Gazipaşa Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, bazı sivil toplum örgütleri, Beşiktaş ve Zonguldak Kömürspor taraftar gruplarının katıldığı kalabalık, 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' sloganı attı. Vatandaşların alkışlarla destek verdiği yürüyüş, vilayet binası önünde sona erdi. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yürüyüşe katılanlara teşekkür etti. CHP Zonguldak Milletvekilleri Mehmet Haberal ve Ali İhsan Köktürk'ün de hazır bulunduğu alanda Başkan Akdemir, Mehmet Haberal'in bugün doğum günü olduğunu belirterek, kutladı. Sahneye davet edilen Haberal ve Ali İhsan Köktürk, "Biz konuşmuyoruz" diyerek konuşma talebini kabul etmediler.
Daha sonra sahneye çıkan Bulutsuzluk Özlemi Grubu, hayranlarına müzik ziyafeti çekti. Yaklaşık bir saat sahnede parçalarını seslendiren grup, Zonguldaklıları coşturdu. Dilek balonlarının havaya atılmasının ardından etkinlik, havai fişek gösterileriyle sona erdi.