İZMİR Narkotik Suçlarla Mücedele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ekvator’dan İstanbul’a, midelerinde bir kilo 52 gram kokain getirmeye çalışan F.J. ile C.B.’yi yakaladı. Kent merkezinde ise, üç kişinin bulunduğu otomobilde 410 gram bonzai uyuşturucu madde ele geçirildi.
Uyuşturucu tacirlerine yönelik çalışma yapan Narkotik Suçlarla Mücedele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ekvator’dan kokain getirileceği bilgisini aldı. İstanbul polisiyle bağlantıya geçildikten sonra yapılan operasyonda, Ekvator’dan Türkiye’ye giriş yapan yabancı uyruklu F.J. ile C.B.’nin, midelerinde uyuşturucu madde olduğu tespit edildi. İki şüphelinin midesinden 28 kapsül içerisinde toplam bir kilo 52 gram kokain çıktı. İki şüphelinin yanı sıra İzmir’de iki kişi de aynı soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
Sokak satıcılarına yönelik İzmir’de yapılan kontrollerde ise, A.F.C., Ö.Ö. ve S.D.’nin bulunduğu otomobilde, 410 gram bonzai uyuşturucu madde bulundu. İki operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliyle ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

TY (İÖ/RT)