SİVAS'ta belediye tarafından mahallelerde dağıtılan içme suyundan almak için sabahın erken saatlerinden itibaren ellerinde bidonlarla beklemeye başlayan onlarca kişi, tankerin gelmesiyle birlikte hortum kapmak için birbirleriyle yarışıyor.
Alibaba Mahallesi gecekondu önleme bölgesinde oturanlar, sabahın erken saatlerinde belediye tarafından tankerle getirilen içme suyundan alabilmek için sıraya giriyor. Sıfırın altında 10 derecede ellerinde bidonlarla tankerin gelmesini bekleyenler, tankerin yolda gözükmesiyle birlikte hareketleniyor. Onlarca kişi, gelen tankerin hortumlarından birini yakalayarak öncelik kazanmak için birbirleriyle yarışıyor. Hareket halindeki tankere asılan ve hortum kapma yarışına giren kadınlar, zaman zaman ezilme tehlikesi yaşıyor.
Soğuk havada su beklemenin kendilerini de memnun etmediğini belirten mahalle sakinleri, "Daha önceleri haftada iki defa mahallemize tankerler ile su geliyordu. Fakat kışın gelmesi ile birlikte bu sayı bire düştü. Çeşmeden akan sular içilmiyor. Bunun için de mahallede yaşayanlar su alabilmek için birbirleriyle yarışıyor. Yetkililer bizim sesimizi duysunlar, bu işe bir çare bulsunlar" dedi.
Bu arada tanker ile su getiren görevlinin donan çeşmeleri güçlükle açması dikkat çekti.