Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'da iki gündür etkili olan kar yağışı bu sabah saatlerinde yerini soğuk havaya bıraktı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye düştüğü Erzurum'da özellikle yaşlılar sandık başına giderken zorlandı.
Bir süredir baharı yaşayan Doğu Anadolu Bölgesi, cuma akşamından itibaren aralıksız yağan kar nedeniyle yeniden beyaza büründü. Tipinin de etkili olduğu kentte karayolu ulaşımında zaman zaman aksamalar oldu.
Bugün yapılan 30 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlık görevini yerine getirmek için sabahın erken saatlerinde uyanan Erzurumlular sandık başına gitti. 07.00'de oy verme işleminin başladığı kentte, saatlerini geceden erkene alanlar oy kullanacakları yerlere bir saat öncesinden gitti. Görevlilerin saatlerin bu gece ileri alınacağı uyarıları üzerine bir çok seçmen yeniden evlerine gitti, bazıları da bekledi.
Kar yağışının gün boyu aralıklarla devam edeceğini belirten Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürlüğü yetkilileri kar kalınlığının 11 santimi bulduğunu, hava sıcaklığının ise sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğünü söyledi. 

Tİ(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)