MUĞLA'DA KONUŞTU
Muğla’da Menteşe Belediye Başkan Adayı Mestan Yayman’ın Seçim Bürosu’nu açan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin ve hükümetin hizmetleri hakkında konuştu. Bakan Zeybekci, "Hükümetimiz zamanında dünyanın en büyük havaalanı inşaatı İstanbul'da başladı. Kanal İstanbul Projesi'nin ise ihalesi yapıldı. İstanbul Tüp Geçit Projesi bitirildi. 3'üncü köprü inşaatı başladı. IMF'ye 50 yıldan bu yana olan borçların tamamı 14 Mayıs 2013'te ödendi. Bunun yanında yüzlerce hidroelektrik santralinin (HES) inşaatına devam ediliyor. Türkiye, sadece 2013 yılı içinde 2 bin megawatt rüzgar santralini yaptı, bitirdi ve hizmete aldı. 2 bin megawatt ne demek? Türkiye'nin şu an toplam üretim-tüketimi 60 bin megawatt. Bir yılda 30'da birini rüzgardan elde etti” dedi.
Hükümetin kültür coğrafyası kardeş ülkelere yıllık 10 milyon dolar yardım yaptığına da değinen Bakan Zeybekci şunları söyledi: "2012 ve 2013'te Orta Asya'dan Balkanlar'a kadar, Kafkasya'dan Ortadoğu'ya kadar 2.5 milyar dolarlık yardımı ecdadın emaneti olan, kültür coğrafyası dediğimiz yerde soydaşlarımıza, dindaşlarımıza, kardeşlerimize bağış yapar hale geldik."
Bakan Zeybekci, "Dünyanın imrenerek baktığı şirketlerin mal varlıklarının dondurulmasına karar verildi. Bu şirketler kimdi biliyor musunuz? Üçüncü havaalanı ve Kanal Projesi’ni alanlardı. Bunların mal varlıklarının dondurulması için mahkemeden karar geldi. Oyunda kullanılan maşalar belli, değişiyor zaman zaman, ama oyun hiç değişmiyor. Millet ve ülke ileri gitmesin, Gazi Mustafa Kemal'in gösterdiği o muasır medeniyet seviyesini yakalamasın, tek istedikleri bu. Sıkıştıkları zamanda diyorlar ki 'Atam izindeyiz.' Atatürk'ün gösterdiği o muasır medeniyet seviyesine çıkma hedefi, ilk kez bu hükümet döneminde Resmi Gazete'de yayınlanarak resmi belge haline geldi" diye konuştu.

Cavit AKGÜN/MUĞLA, () -

CA (AÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)