EKONOMİ Bakanı ve Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek Folklorik Bez Bebek Müzesi’ne dönüştürülen 120 yıllık tarihi Balcı Evi’nin açılışına katıldı. Zeybekci, Başbakan'ın Uzakdoğu ülkelerine yaptığı geziyle ilgili olarak da, “Uzakdoğu ülkeleriyle ticaret hacmimiz artacak” dedi.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Singapur’dan dönüşte sabah erken saatlerde seçim bölgesi olan Denizli’ye geldi. Zeybekci, Denizli Belediyesi tarafından restore edilerek Folklorik Bez Bebek Müzesi haline getirilen merkezin açılışına katıldı. Açılış törenine Vali Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli’nin Ak Parti’li Belediye Başkanı Osman Zolan ile çok sayıda davetli katıldı. Zeybekci, açılışın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. “HSYK’daki değişikliği içeren tasarı hakkında görüşünüz nedir?” sorusu üzerine Zeybekci, “Böyle şeyler ayak üstü konuşulmaz arkadaşlar, otururuz inşallah sonra görüşürüz bunları” dedi.
TİCARET HACMİ 20 MİLYAR DOLAR OLACAK
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Uzakdoğu gezisiyle ilgili değerlendirme yaptı. Uzakdoğu gezisinin çok güzel ve verimli geçtiğini dile getiren Zeybekci, “Türkiye anlamında bence tarihi bir geziydi. Ekonomi Bakanı olarak ilk yurt dışı gezimdi. Japonya, Singapur ve Malezya’da, serbest ticaret anlaşmaları yapılmasıyla ilgili mutabakatlara varıldı. Çok hızlı şekilde süreçlerin devamı yönünde ülke başbakanları ve cumhurbaşkanlarıyla mütabakatlara varıldı. Hatta Malezya ile Nisan ortasında, her iki Başbakan’ın huzurunda yeni ticaret anlaşmasını Ekonomi Bakanlarının imzalaması kararı alındı. Türkiye için bunlar son derece önemli. Japonya’daki yaklaşık 3.5 milyar dolar civarındaki ticaret hacmimizin 10 milyar dolarlara, Singapur’daki 1.2 milyar dolarlık ticaret hacmimimizin 6 milyar dolarlara, Malezya’da 600 milyon dolarlık dış ticaret hacmimimizi 3 yıl içinde 5 milyar dolarlara çıkarılmasıyla ilgili ülke başbakanlarının ağzından hedefler ortaya kondu. Gezide Türkiye’nin seçkin 84 işadamı vardı. Mevkidaşlarımızla birlikte o ülkelerin aynı şekildeki seçkin iş dünyası temsilcileriyle ortak toplantılar yapıldı. Mükemmel iş konseyi toplantıları yapıldı. Sonuçların güzel olacağına inanıyorum. Gittiğimiz ülkeler Türkiye’nin Asya Pasifik bölgesindeki yaklaşık olarak 3 milyar civarındaki nüfusa ve ekonomiye açılabilecek kapıları. Onun için bu geziyi önemsiyoruz. Başbakanımız bize bu alanlarla ilgili hedefler koyuyor. Biz bu hedefleri inşallah tutturacağız” diye konuştu.
PAMUKKALE YERİNDE DURUYOR
Bakan Nihat Zeybekci, Pamukkale Örenyeri işletmesinin TÜRSAB’a devredilmesiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. “Pamukkale Denizli’den taşınmadı. Pamukkale orada duruyor. İşletmesiyle ilgili Turizm Bakanlığı’nın uygulaması var” diyen Zeybekci, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’i önümüzdeki günlerde Denizli’ye davet edeceklerini söyledi. Zeybekci, “Uygulama Pamukale ile ilgili bir şey değil. Türkiye’de tüm ören yerlerinin işletmesini TÜRSAB yapıyor. Biz, Denizli’nin farklılaştırılmasını istedik. Bununla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. Şu andaki haliyle devredildi. Bu ’Pamukkale Denizli’den gitti, Denizlililer’e kapatıldı’ anlamına gelmez. Böyle yorumlanmamalı. Pamukkale’den Denizli’nin önemli bir geliri vardı. Biz kaybedilen bu gelirleri fazlasıyla geri alırız. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin o işi daha iyi yapacağına inanıyoruz. İl Özel İdaresi, Valilik bugüne kadar işletmeyi iyi yönetti. Belediyenin de aynı güzelliklerle devam edeceğine inanıyoruz. Turizm ve Kültür Bakanı’nı buraya getireceğiz. Denizli Belediyesi ilk kez antik kentin işletmesini aldı. Laodikya örneği Türkiye’de ilktir ve birdir. Bunları göstereceğiz, yeniden görüşmelere devam edeceğiz” diye konuştu. Zeybekci, açılışın ardından Beyağaç ilçesine hareket etti.