Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi sürecinde adı CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak açıklanan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun mecliste grubu bulanan ve bulunmayan siyasi parti liderleri ile Ankara’da görüşmeleri yarın başlayacak.

Çarşı dönüşü Yeniköy'deki evine saat 11.00 sıralarında spor kıyafetleriyle gelen Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu,  evinin önünde kendisini bekleyen ’ya açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, "Ankara’da bütün siyasi partiler, yani mecliste grubu olan ve olmayan partilerin başkanları ile görüşmeler düzenleniyor. Bu görüşmeler sabahtan akşama kadar devam edecek. Bazı sosyal toplum kuruluşları ile de görüşmelerimiz olacak. Ankara programı böylece yarın sabah başlayacaktır” dedi.

"Parti başkanlarına görüşme taleplerinizi ilettiniz mi?" sorusuna Ekmeleddin İhsanoğlu,  “Partilerdeki ilgili arkadaşlarla, randevuları tespit etmek için çalışıyorlar. Bazı randevular tespit edildi.  Saatleri üzerinde çalışılıyor. Yarın inşallah hep beraber bunu yapacağız” diye konuştu.

Prof. Dr. İhsanoğlu, "Tüm partilerle görüşecek misiniz. Şu ana kadar olumsuz dönüş oldu mu?" sorusu üzerine de  “Yok öyle bir şey. Bilakis her taraftan müspet cevap alıyoruz. Fakat program meselesi. Vakit meselesi. Liderlerin Ankara’da aynı günde olup olmamaları. Herhalde bunlar bu akşam veya yarın belli olacak” dedi.

(FOTOĞRAF)