YENİDEN ---------- ÖNLEYİCİ Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri, Kadıköy'de şüphe üzerine durdurulan yabancı plakalı minibüste 103 sikke ele geçirdi. Minibüsteki Moldova uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.
  Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Caddebostan'da durumundan şüphelendikleri bir minibüsü incelemek istedi. Polis ekipleri GE AZ 215 plakalı minibüsteki iki kişiden kimliklerini istedi. Moldova vatandaşı oldukları öğrenilen iki kişinin kimliklerini inceleyen polis, minibüs içindeki poşetten şüphelendi. Polis ekipleri poşeti açtıklarında tarihi sikkeleri buldu.
Polis, zanlılara sikkeleri nereden aldıklarını sorduğunda, şüpheliler tanımadıkları iki kişiden aldıklarını söyledi. Polis ekipleri iki şüpheliyi gözaltına alarak polis merkezine götürdü. Polis merkezinde yapılan sayımda poşetten 103 sikke çıktı. Yapılan aramada zanlıların üzerinden 6 adet cep telefonu ile bir miktar döviz ve TL'de ele geçirildi. Sikkelerin 700 ila 800 yıl öncesine ait olduğu ve Bizans ve Roma dönemlerine ait olduğu tahmin ediliyor. Şüpheliler V.G. (35) ve A.K.'nin (38) polis merkezinde sorgulamaları devam ediyor. Polis ekipleri, şüphelilerin kurye olmasında şüphelenirken sikkelerin kimden alındığını ve nereye götürüldüğünü tespit etmek için soruşturma başlatıldı.