TEDAVİ gördüğü GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi'nde 14 Aralık Cumartesi günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden 28 Şubat davası sanığı emekli orgeneral Teoman Koman son yolculuğuna uğurlandı.
Selimiye Camii'nde düzenlenen cenaze törenine Teoman Koman'ın eşi Gülgün Koman ile çocukları İsmail Hakkı Koman ve Mehmet Sabri Koman'ın yanı sıra 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ahmet Turmuş, Eski Genelkurmay Başkanlarından Emekli Orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve Hüseyin Kıvrıkoğlu, Eski Kara Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Eski Bakanlardan Cavit Çağlar, Eski MİT Müsteşarı Şenkal Atasagun, emekli Orgeneral Necati Özgen'in de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katıldı. AÇIKLAMALAR ÇOK TALİHSİZ BİR AÇIKLAMADIR"
Cenaze törenine katılan emekli Orgeneral Necati Özgen de gazetecilerin soruları üzerine "Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığı'nı kendisinden teslim aldım. Çok bilgili çok kültürlü vatansever. Askerlik hayranı olan birisi. Sözünü esirgemeyen bir insan. Düşündüklerini çok mantıklı bir şekilde herkese söyleyen bir insan. Açıklamalar çok talihsiz bir açıklamadır. Ölünün arkasından kesinlikle bu şekilde konuşmak yanlıştır. Bizim ne dinimize ne Müslümanlığımıza uyar bu konu. Kesinlikle çok yanlıştır bu. İlgilinin komutanımız hakkında söylemiş olduğu bu uygulamaların kesinlikle olmadığını bunun birebir de ben ayrıca şahidiyim" dedi.
Bir gazetecinin "Sırlarıyla gittiği söyleniyor" sorusu üzerine Özgen, "Ne sırrı ya ne sırrı. Ne sırrı söyleyin. Uzun yıllar Milli İstihbarat Komutanlığı yapmış, Jandarma Genel Komutanlığı yapmış, Meclis insan hakları komisyonu ifade vermeye çağırdı. İfadesini de yazılı olarak verdi ben şahidim. Gelmedi, gitmedi takmadı meclisi. Olur mu öyle şey. 'Meclisi takmadı olur mu öyle şey?' Bunların hepsi safsata" ifadelerini kullandı.
"İlerleyen yaşına rağmen hapisteydi. 3 ay önce tahliye edilmişti. Onun için bir şey söyleyecek misiniz?" sorusu üzerine de Özgen, "28 Şubat konusuyla ilgili davasıyla ilgili olarak tutuklanmıştır. Bana göre ölüm nedeni tutuklanıp hapishanedeki geçirdiği sıhhi hayattan dolayıdır. Çünkü çıktı hastanede yattı ve hastanede öldü" şeklinde konuştu. "İYİ İNSANDI, İYİ DOSTTU"
İşadamı ve eski Bakan Cavit Çağlar da Teoman Koman ile dost olduklarını belirterek, "İyi insandı, iyi dosttu. Allah rahmet eylesin. Bizim dinimizde ölünün arkasından kötü laf söylenmez. Varsa bir şeyi tarih yazar onu" diye konuştu. Teoman Koman'ın sınıf arkadaşı olduğunu söyleyen Lütfü Kızılcan da Koman'ın hayatı boyunca vatanından milletinden başka hiçbir şey düşünmeyen bir komutan olduğunu belirterek, "Allah rahmet eylesin" dedi.
Koman'ın kızkardeşi Türkan Yazıcı da gazetecilerin soruları üzerine, "Ben kardeş acısı yaşıyorum. Acımla başbaşa bırakın, kusura bakmayın" diye cevap verdi. "TURGUT ÖZAL'I METHEDENLER, ONUN MÜSTEŞARINI ÖLÜME MAHKUM ETTİLER"
Cenaze namazı öncesi cenazenin başında bir konuşma yapan PTT Eski Genel Müdürü, emekli Albay Nuri Alagöz, dönemin başbakanı Turgut Özal'ın Koman'ı MİT müsteşarlığına atarken "Allah onu önerenden razı olsun, bu kadar değerli bir elemanı bana getirdiler" dediğini aktardı. Alagöz, şöyle konuştu:  "Sonradan Turgut Özal'ı methedenler, onun müsteşarını ölüme mahkum ettiler. Sayın Koman, üstteğmenken, Yassıada'da emniyet takım komutanıydı, 'Rahmetli Menderes'e tokat attı' dediler. Bu, külliyen yalandır, iftiradır. Teoman Koman yaşamında hiç kimseye ne fiske vurmuştur ne de kimsenin burnunu kanatmıştır. Bu yetmemiş gibi bazı basın mensupları veya bazı kişiler 'Bu dünyada o tokadın hesabını veremedi, ahirette verecek' dedi. Bir kahramana, bir yiğit adama bu lafı yakıştırmıyorum, kınıyorum. Şunu söylüyorum: Yolun açık olsun Koman. Allah sana rahmet etsin, nur içerisinde yat. Hani bir şarkı var değerli komutanlarım, değerli meslektaşlarım, değerli arkadaşlarım: Zoruma gidiyor böyle yaşamak." KOMAN'IN CENAZESİ, ETİLER ULUS MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ
Öğle namazının ardından 77 yaşında ölen emekli Orgeneral Teoman Koman ile birlikte Emekli Albay Fethi Kaletunç'un da cenaze namazı birlikte kılındı. Cenaze namazını kıldıran imam, Yahya Kemal Beyatlı'nın 'Sessiz Gemi' isimli şiirini okuyarak, 'Allah rahmet eylesin' dedi. Cenaze namazı ve helallik alınmasının ardından Koman ve Kaletunç'un Türk Bayrağı'na sarılı naaşları askerlerin omzunda taşınarak top aracına konuldu, askeri tören geçişi yapıldı. Yürüyüş sırasında Gülgün Koman'ın görüntülenmemesi için yanında bulunan görevliler tarafından şemsiyle kapatılması dikkat çekti. Koman'ın cenazesi, Etiler Ulus Mezarlığı'na defnedildi. GENELKURMAY ÇELENK GÖNDERDİ
Öte yandan cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Ergenekon Davası'ndan Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Koman'ın cezaevi arkadaşları çelenk gönderdi. Koman, 29 Mayıs 2012'de 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alınmış, daha sonra tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 28 Şubat davasına bakan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3 Eylül'de Koman'ın sağlık durumu nedeniyle tahliyesine karar vermişti.