Erhan TEKTEN, İstanbul,()

Kumburgaz Kamiloba sahilinde kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 gençten dün 14.00'den bu yana haber alınamıyor. Yaşları 25 ile 30 arasında değişen 5 gencin isimleri şöyle; Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi



EVDEN HAVLULARINI ALIP ÇIKTILAR

Edinilen bilgiye göre Avcılar'dan dün Demir kardeşlerin yazlığına gelen 5 arkadaş evden sadece havlularını alıp sahile gitti. Bir deniz bisikleti kiralayan 5 kişi bu bisikletle denize açıldı ve bir daha da kendilerinden haber alınamadı. Gençlerin yakınları ve arkadaşları durumdan bu sabah güvenlik birimlerini haberdar etti.



ARAMA ÇALIŞMALARINDAN ŞU ANA KADAR SONUÇ ALINAMADI

Sahil Güvenlik ekipleri havadan, denizden ve karadan arama çalışması başlattı. AFAD ve itfaiye ekipleri de çalışmalara katıldı. Gençlerin arkadaşı Türker Ermiş de , arkadaşlarının dün saat 14.00 de denize açıldığını ve o saatten beri de kendilerinden haber alınmadığını söyledi. Gençlerden Mikail Çelik'in annesi Mine Çelik sahilde oğlunun bulunmasını bekliyor. Çelik dün saat 10.00'da oğluyla konuştuğunu belirterek, "6'da aradım telefon çekmiyordu. 8'de aradım. Telefon çalıyor. Açan yok. 5 arkadaş herşeylerini yazlık eve bırakmışlar. Sadece terlikleri şortı, havlusunu almış, gitmişler." dedi.

DENİZ BİSİKLETİ DE BULUNAMADI

5 kişinin denize açıldığı deniz bisikletinin de şu ana kadar bulunamamış olması yakınlarının endişelerini daha da artırdı. Arama çalışmalarına bir polis helikopteri de havadan destek verdi. Ancak gençlerin izine henüz rastlanmadı. Arama çalışmaları devam ediyor.

(FOTOĞRAFLI)