Ferah IŞIK/DENİZLİ, () - DENİZLİ’de yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Selçuk, aynı yaştaki eşi Zeynep Selçuk adına, engelli çocukların eğitim gördüğü Polis Amca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne 600 bin lira harcamayla, atölye binası yaptıracak. Emekli manifaturacı Selçuk, “Çocuklarıma vasiyet bıraktım, ben ölünce onlar da benim adıma okul yaptıracak” dedi.
Denizli’de 55 yıl manifaturacılık yaptıktan sonra emekli olan Mehmet Selçuk, 49 yıllık hayat arkadaşı Zeynep Selçuk adına hayır yapmak için Denizli Valiliği’nde protokol imzaladı. Engelli çocukların eğitim gördüğü Polis Amca Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi’ne atölye binası yaptırmak için özel bir proje hazırlatan Selçuk, 800 metrekarelik alana sahip atölye binası için 600 bin lira harcayacağını ve binanın ağustos ayı sonunda tamamlanacağını söyledi. Selçuk, “Yarım asırdan fazla esnaflık yaptığım Denizli’de çok şükür para kazandım. Üç evlat, beş torun sahibiyim. Çok şükür onların durumları da iyi. Hayat arkadaşım adına hayır yapmak istedim, özel çocuklarımızın eğitim gördüğü okulun atölye binasına ihtiyacı olduğunu öğrendim. Eşim de oraya hayır yapmamızı istedi ve bu protokolü imzaladık. Ben de çocuklarıma vasiyet bıraktım. Ben ölürsem benim adıma okul yaptıracaklar. Sevapların en büyüğü eğitime yapılan bağışlardır” diye konuştu.
Protokol töreninde konuşan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, “Hayırseverimizi kutluyorum. Bir de çocuklarına okul yaptırmaları için vasiyet bıraktığını öğrenince daha çok mutlu oldum. Denizli insanının eğitime yaptığı katkılar çok büyük. Tüm hayırseverlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Onların katkılarıyla Denizli’de eğitimin pek çok ihtiyacı giderildi” dedi.

FI (AÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)