Mustafa OĞUZ/İZMİR, () - İZMİR’de, Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan Türk Eğitim- Sen ve Eğitim- İş sendikalarının temsilcileri, şube müdürlerinin öğretmenleri Eğitim Bir- Sen'e üye yapmaya çalıştığını öne sürerek bu durumu, makam koltuğu yakarak protesto etti.
Türk Eğitim- Sen ve Eğitim- İş sendikalarının temsilcileri ve üyelerinden oluşan yaklaşık 25 kişi Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önüne toplanıp, 'Yandaş sendika temsilciliği' yazılı pankart açtı. 'AKP’nin memuru olmayacağız', 'AKP şaşırma sabrımızı taşırma' ve 'Yandaş sendika istemiyoruz' sloganları attı. Şube müdürlerinin öğretmenleri Eğitim Bir- Sen'e üye yapmaya çalıştığını öne süren eğitimciler, bunu müdürlük önünde makam koltuğu yakarak protesto etti.
Türk Eğitim- Sen 2 No'lu Şube Başkanı İrfan Toksoy, şube müdürlerinin okulları gezerek öğretmenleri Eğitim Bir- Sen'e üye yapmaya çalıştığını söyledi. Yaşananların endişe verici olduğunu söyleyen Toksoy, “Şube müdürleri, problemleri çözme yolunda sarf etmeleri gereken enerji ve gayretleri başka işlere, başka alanlara kaydırıyor. Özellikle sendika temsilcisi gibi davranıyor. Geçtiğimiz hafta Bornova'da bir meslek lisesinde okul müdürü odasında, şube müdürü F.Y. ve sendika temsilcisi olduğunu söyleyen O.T. birlikte üye çalışması yaparken görüntülenmiş ve durum tutanak altına alınmış. Bornova İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Çakıral olayla ilgili bilgilendirildi” dedi.
İlgili kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Toksoy, “Adı geçen kişiler hakkında idare tarafından soruşturma başlatılması için Bornova Kaymakamlığı'na dilekçe vereceğiz. Bizler üye çalışmalarını yaparken bir takım insanların emek hırsızlığı yapmalarına müsaade etmeyeceğiz. Okul temsilcilerimiz ve sendikamızın her üyesi bu konuda çok hassas davranacak” diye konuştu.

MO(AÖ/ESM) (FOTOĞRAFLI)