İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, basın açıklaması yapan bir grup Eğitim- Sen üyesi, kaymakamlığın çeşitli bahanelerle haklarında soruşturma yürüttüğünü, üzerlerinde baskı oluşturduğunu öne sürdü.
Çiğli Kaymakamlığı önünde toplanan yaklaşık 50 Eğitim-Sen üyesi, basın açıklaması yaptı. Ellerinde, 'Eleştiri hakkımız engellenemez okul yöneticilerimizi kendimiz seçeceğiz', 'Gerici, ırkçı, piyasacı eğitime son' yazılı dövizler taşıyan grup adına Eğitim-Sen 2 nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç konuştu. Çiğli Kaymakamlığı'nın son zamanlarda sendika üyelerine yönelik ve okul yöneticileriyle ilgili yürüttüğü soruşturma ve baskıların arttığını savunan Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu soruşturma ve baskıların özellikle Çiğli'de yoğunlaştırılması, sendikamız ve üyelerinin Çiğli Kaymakamlığı'nın antidemokratik uygulamalarına karşı yürüttüğü mücadeleden kaynaklandığını biliyoruz. Çiğli Kaymakamlığı'nın yürüttüğü '81 il 81 kitap' adlı projesine karşı sendikamız ve üyelerinin yürüttüğü mücadele nedeniyle onlarca üyemiz hakkında soruşturmalar açılmış, baskı altına alınmaya çalışılmıştır. Bu projede dağıtılanlar, çocukların psikolojisine ve seviyesine uygun olmayan, bir cemaatin propagandasının yapıldığı kitaplardır. Çiğli Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir okulumuza gönderilen yazıda 'Eğitim-Sen üyelerinin şuh bir şekilde giyindiği' iddia edilerek soruşturma açtırılmak istenmiştir. Bu tutumu protesto ediyoruz. Bardağı taşıran son damla ise bir lisede görevli üyemiz Nuray Acar'ın öğrencilere Başbakan'ın kasetlerini dinletip öğrencileri siyasete maruz bıraktığı iddiasıyla soruşturma açılmasıdır. Öğrenci ve öğretmenlerin ifadelerine başvurularak onur zedeleyici, meslek onurunu kırıcı durumlar yaşatılmıştır. Çiğli Kaymakamlığı tarafından yürütülen tüm soruşturma ve baskıların durdurulmasını talep ediyoruz."
Açıklamanın ardından bir süre 'Baskılar bizi yıldıramaz' sloganı atan grup daha sonra dağıldı.

TH(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)